Reiner Knizia-games Ra, Tigris & Euphrates en Medici HD in de koopjesbak

Reiner Knizia's games Ra, Tigris & Euphrates en Medici HD zijn momenteel voor 79 cent te downloaden. Alledrie games worden hoog gewaardeerd door de fans.

reiner knizia raHoeveel Reiner Knizia-games passen er op een iOS-apparaat? Als je de App Store doorzoekt kom je met gemak op veertig (!) stuks voor de iPhone en iPad. Drie daarvan zijn momenteel met korting te krijgen: Reiner Knizia’s Ra (een bordspel), Tigris & Euphrates (universeel spel om beschavingen te bouwen) en Medici HD (alleen iPad). De duurste game kostte gisteren nog €3,99 maar ze zijn nu alledrie voor €0,79 te downloaden en ze worden ook nog eens allemaal goed gewaardeerd. Reiner Knizia’s Ra speelt zich af in Egypte. Je moet proberen om de beroemdste heerser aller tijden te worden in drie belangrijke tijdperken uit het Egyptische rijk.

Je doet dit door tegels te verzamelen, die staan voor verschillende aspecten van de Egyptische beschaving. Ondertussen proberen de rivalen je sneller af te zijn. De game is snel te spelen, in je eentje of met 4 vrienden en draait om strategisch inzicht. De game krijgt 4,5 sterren in de Amerikaanse App Store op basis van 764 waarderingen.

tigris and euphratesReiner Knizia’s Tigris & Euphrates is een soortgelijk bordspel waarbij je tegels moet plaatsen. Je krijgt vier leiders: een landbouwer, handelaar, priester en koning. Deze kun je gebruiken om overwinningspunten in de game te halen. Je moet een beschaving opbouwen, waarbij het aantal punten in je zwakste categorie bepalend is. Het is dus zaak om je op elk gebied te specialiseren. De graphics in deze game zien er wel wat minder mooi uit dan die van Ra, maar toch was de game iets duurder: €3,99. Tigris & Euphrates krijgt in de Amerikaanse App Store de ongelooflijke waardering van 5 sterren (op basis van 333 waarderingen).

reiner knizia mediciReiner Knizia’s Medici HD is alwéér een bordspel, maar alleen te spelen op de iPad. Deze game valt met 4,5 sterren ook behoorlijk goed in de smaak bij de spelers. Zoals de naam al doet vermoeden speelt deze variant zich af in de tijd van de Medici-familie in de Italiaanse Renaissance. Het gaat er deze keer om zoveel mogelijk geld te verdienen. Alle games zijn gemaakt door Sage Board Games.

Downloaden: Reiner Knizia’s Ra (van 2,39 voor €0,79), Reiner Knizia’s Tigris & Euphrates (van €3,99 voor €0,79) en Reiner Knizia’s Medici HD (van €1,59 voor €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2012, 12:29
Categorie Games
Onderwerpen game, korting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.