Emoji keypad

Emoji Keypad: grote emoji-tekeningen met toetsenbord maken

Wil je snel grote emoji-tekeningen in iMessage of WhatsApp gebruiken? Het nieuwe Emoji Keypad laat je dit makkelijk doen.

Emoji keypadSinds de introductie van iOS 8 hebben we al een flink aantal alternatieve toetsenborden voorbij zien komen. De meesten hiervan bieden je een nieuwe manier om te typen, maar er zijn ook een paar creatievere varianten in de App Store. Zo ook het vandaag verschenen Emoji Keypad: hiermee is het mogelijk om uitgebreide tekeningen bestaande uit emoji’s te gebruiken in bijvoorbeeld iMessage.

Lees ook: Probeer deze 20 alternatieve toetsenborden voor iOS 8

Emoji toetsenbord

Start je de Emoji Keypad-app voor het eerst op, dan krijg je gelijk instructies om het toetsenbord in te stellen. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Algemeen > Toetsenborden > Toetsenborden > Voeg toetsenbord toe. Daar kun je Emoji Keypad-toetsenbord selecteren. Heb je dit eenmaal gedaan, dan hoef je alleen nog maar de wereldbol onderop het toetsenbord ingedrukt te houden in een willekeurige app. Je kunt dan Emoji Keypad kiezen uit een lijst.

Het toetsenbord van Emoji Keypad heeft drie tabbladen: Recent, Categories en Top. Hiermee kun je door een flinke verzameling aan emoji-tekeningen navigeren, die je vervolgens met een enkele tap in het berichtenveld plaatst. In de categorie Happy vind je bijvoorbeeld een vrolijk kijkend mannetje dat bestaat uit gele hartjes en emoji’s van kleding. Heb je deze een keer gebruikt, dan is hij later snel terug te vinden in het Recent-tabblad.

Emoji Keypad 1Emoji Keypad 2

Rechtsonder staat een backspace-knop waarmee je ingevoerde emoji kunt verwijderen. Helemaal handig werkt deze alleen niet: met een druk wordt er namelijk slechts één teken verwijderd, terwijl sommige emoji-schilderingen uit tientallen bestaan. Door de knop ingedrukt te houden worden de emoji snel verwijderd, maar we moesten soms meerdere malen tappen voordat de knopindruk werd geregistreerd.

Losse app voor emoji’s

De losse app voor Emoji Keypad is niet alleen voor het activeren van het toetsenbord: hierin kun je ook eigen, grote emoji-tekeningen maken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een woord te schrijven met behulp van een door jou gekozen emoticon. Daarnaast geeft de app een beter overzicht van alle beschikbare smileytekeningen, die je met de deelfunctie snel naar andere apps stuurt.

Conclusie Emoji Keypad review

De functionaliteit van Emoji Keypad staat als een huis. Met de app kun je makkelijk grote schilderingen delen in apps zoals WhatsApp en iMessage, zonder dat daar al teveel werk bij komt kijken. Je kunt je alleen afvragen hoe graag je een app als deze wil gebruiken. Deze grote emoticonplaten zijn namelijk alleen in zeer specifieke situaties leuk, en verliezen bij veelvuldig gebruik al snel hun charme. Wat dat betreft zijn wij een grotere fan van het toetsenbord PopKey waarmee je gif-animaties kunt versturen: de bewegende plaatjes lenen zich namelijk voor meer discussies. Het eerder besproken Roxie is dan missschien ook wat eleganter: dit toetsenbord suggereert welke emoji’s je bij tekst het beste kunt gebruiken.

Pluspunten

  • Flinke verzameling emoji-tekeningen die je meteen in chats kunt delen.

Minpunten

  • Backspace werkt soms niet.
  • Hoe lang blijft dit leuk?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 13:08
Categorie Diensten
Onderwerpen emoji, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.