Infuse 3 app icon

Infuse 3: iPhone 6-ondersteuning en eindelijk DTS Audio

Video-app Infuse heeft een forse 3.0-update gekregen, waarin eindelijk DTS Audio is toegevoegd. De app is ook geschikt gemaakt voor de iPhone 6-schermen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Infuse 3 app iconVideo-app Infuse heeft een grote 3.0-update en een Pro-versie gekregen. Deze update introduceert ondersteuning voor de iPhone 6-resolutie, zoals in veel andere recente app-updates. Maar daarnaast zijn er een aantal significante toevoegingen gemaakt. Bovenaan de lijst staat iets waar veel Infuse-gebruikers al lang op zaten te wachten: ondersteuning voor DTS Audio. Dit ontbrak in voorgaande app-versies, waardoor het geluid in een aantal video’s niet werkte.

Lees ook: Vijf iOS apps voor de fervente filmkijker

Infuse voor iOS

Onder film- en seriefans is Infuse inmiddels een populaire app. En met reden: dit is niet alleen een video-app die je naar ontzettend veel bestandssoorten laat kijken, maar de app gaat hier ook slim mee om. Bij iedere video wordt automatisch achtergrondinfo gedownload, waardoor de app al je bestanden automatisch sorteert. Films krijgen een fraaie dvd-cover waar je op kunt tappen om een synopsis te lezen. Bij series gebeurt hetzelfde en staan alle afleveringen onder een seizoen gesorteerd. De video’s op je iPhone, iPad of iPod touch worden hierdoor fraai weergegeven, waardoor je geen moment hoeft te kijken naar gecompliceerde bestandsnamen en vreemde mapstructuren.

Infuse 3 overzicht (Custom)

Start een video in Infuse en je kunt met de tandwielknop rechtsboven extra wijzigingen maken. Vanaf hier is het mogelijk om een ander audiospoor aan te zetten of ondertiteling te downloaden. Voor ondertitels wordt de database van OpenSubtitles gebruikt. Je kunt zelf kiezen welke taal je wil.

Streamen en downloaden vanaf je netwerk

Je kunt video’s in Infuse zetten door je iDevice aan een computer te hangen en iTunes te starten. Onder Apps > Bestandsdeling zie je dan de optie om de bestanden toe te voegen aan Infuse. Maar er zijn ook makkelijkere manieren om je video’s in de app te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld de app vanuit je computerbrowser benaderen, waardoor je draadloos video’s in Infuse zet. Heb je een NAS, HTPC of computer met gedeelde netwerkschijven, dan heb je hier ook rechtstreeks toegang toe vanuit Infuse. Je kunt op deze manier streamen of downloaden – wat handig is als je respectievelijk thuis of de deur uit bent. Heb je een Mophie Space Pack, dan kun je met de in-app aankoop of Pro-versie hier ook video’s op bekijken vanaf Infuse 3.

Lees ook: Dossier Apple TV

Infuse 3 website (Custom)

DTS Audio

Vanaf Infuse 3 ondersteunt de app DTS- en DTS-HD-audio. Ontwikkelaar Firecore heeft nu namelijk eindelijk de licenties voor deze audiocodec in handen, waardoor ze er zonder problemen gebruik van mogen maken. Dat is wat technisch, maar het brengt een groot, praktisch voordeel met zich mee. Door DTS Audio aan Infuse toe te voegen, werken namelijk nagenoeg alle gangbare videoformaten in de app. Tot op heden werkte het geluid in een aantal video’s niet omdat DTS-ondersteuning niet was toegevoegd. Een probleem waar Infuse en de makers van veel andere video-apps last van hadden: de licentiehouders van dit audioformaat dwongen ontwikkelaars om ondersteuning voor DTS uit hun apps te verwijderen, tenzij ze een licentiovereenkomst konden treffen. Daarom werkt het geluid van een aantal video’s tot op heden niet in veel video-apps van derden. De DTS-ondersteuning krijg je alleen niet zomaar…

Infuse 3 opties (Custom)

Infuse Pro

Infuse is een gratis app in de App Store, maar je hebt niet gelijk alle functies tot je beschikking. Voor het gebruik van de nieuwe streamopties via Wi-Fi-schijven en de DTS Audiocodec moet vanuit de app €8,99 betalen. Heb je eerdere betaalde versies van Infuse gebruikt, dan betaal je slechts €2,69. Vermoedelijk wil de ontwikkelaar met deze relatief hoge prijs de licentielosten dekken. Daarnaast is er ook een tweede versie van de app verschenen genaamd Infuse Pro. Deze is identiek aan het ‘gewone’ Infuse 3, inclusief alle in-app aankopen. Voor deze app betaal je echter vooraf eenmalig €8,99.

Niet iedere toevoeging in Infuse 3 is echter betaald. Sterker nog: de mogelijkheid om video te streamen zat tot voor kort verborgen achter een in-app aankoop, maar is nu vrij toegankelijk voor iedereen. Daarnaast is het nu mogelijk om bestanden tussen iDevices uit te wisselen met AirDrop en is er een een speciaal nachtthema aan de app toegevoegd. De downloadoptie is bovendien verbeterd: je hoeft Infuse niet langer op de voorgrond te draaien om bestanden in de app te zetten, maar kunt nu een andere applicatie openen.

Nog geen Chromecast

Ontwikkelaar Firecore belooft al lange tijd dat Infuse ondersteuning krijgt voor Google’s Chromecast, maar deze optie is in de grote 3.0-update nog niet toegevoegd. Volgens Firecore is de ondersteuning voor AirPlay wel verbeterd, maar wij merkten hier niet heel veel verschil in bij onze tests – we hadden sowieso weinig te klagen hierover.

Lees ook: iCulture vergelijkt: Google Chromecast vs. Apple TV

Conclusie Infuse review

Infuse was al één van onze favoriete video-apps en dat is met de grote 3.0-update onveranderd. Deze nieuwe versie is echter niet zo’n grote upgrade als Infuse 2 vorig jaar: de toevoeging van DTS Audio en de mogelijkheid om te streamen vanaf meer apparaten is significant, maar verandert de manier waarop je de app gebruikt niet. Het zijn echter de kleine veranderingen waar we blij van worden: AirDrop-ondersteuning is ideaal als je snel een film op de iPhone van bijvoorbeeld je partner wil zetten en werkte in onze tests razendsnel. Je betaalt voor de volledige ervaring alleen wel flink, al helemaal als je nog niet eerder Infuse gekocht hebt.

Pluspunten

  • Ondersteuning voor alle gangbare bestandsformaten.
  • Makkelijk video's in de app zetten via je netwerk.
  • Fraaie interface zonder gecompliceerde bestandsnamen.

Minpunten

  • Geen ondersteuning voor Chromecast.
  • Relatief prijzig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 12:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp infuse

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.