afgeprijsd app icoon

Afgeprijsd kortingsapp voor iPhone helpt je aan supermarktkoopjes

Met de Afgeprijsd-app kun je zien welke boodschappen in de supermarkt tegen de THT-datum aanzitten en daarom met extra korting te krijgen zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

afgeprijsd app icoonKoken met Aanbiedingen is een leuk concept om te besparen op je dagelijkse boodschappen. Maar er is nog een andere manier om goedkoper uit te zijn: door producten te kopen die tegen hun uiterste houdbaarheidsdatum aan zitten. Gemoro heeft de app Afgeprijsd gemaakt, waarmee ze voedselverspilling tegen willen gaan. Met de app kun je zien welke supermarkten in de buurt nog producten hebben die tegen de THT-datum aanzitten. Je kunt ze met extra korting ophalen. Maar er schuilt wel een addertje onder het gras: Afgeprijsd is voorlopig alleen interessant voor prijsbewuste Brabanders.

Volgens de makers is het de eerste app ter wereld die op deze manier voedselverspilling tegengaat. Naast de app voor consumenten is er een beheerdersapp ontwikkeld waarmee het supermarktpersoneel kan aangeven of er nog producten zijn die bijna opgegeten moeten worden. We checkten de app vanuit Amsterdam, maar helaas: de dichtstbijzijnde supermarkt is op 78 km afstand. In Sprang Capelle, Udenhout, Tilburg, Rijsbergen, Alphen, Eindhoven en Helmond kun je terecht bij een aantal Plus-supermarkten en AH’s.

afgeprijsd-iphone-2 afgeprijsd-iphone-1

Het is duidelijk dat deze app nog even op gang moet komen, want telkens nadat we een supermarkt hadden toegevoegd, crashte de app. Als je supermarkt toevoegt aan je favorieten en vervolgens het aanbod ophaalt, werkt het wel. De Plus-supermarkten die we bekeken hadden geen aanbiedingen, maar de Albert Heijn in Eindhoven heeft gelukkig wel iets liggen: nog 980 zakken Mars Mini’s die snel op moeten.

Update: de maker van Afgeprijsd liet ons telefonisch weten dat de app zich nog in testfase bevindt. Alleen het genoemde AH-filiaal in Eindhoven zit momenteel in de app. Later volgen nog meer supermarkten. De tekst in de App Store zal worden aangepast, om gebruikers duidelijker te maken dat het een nog niet volledig functionerende app betreft. Ook gaf ontwikkelaar August de Vocht aan dat er een koppeling met het kassasysteem is gemaakt, zodat de app weet hoeveel afgeprijsde producten er nog in de schappen liggen. Dat is ook meteen de reden waarom de uitrol in heel Nederland niet meteen lukt.

Maar eigenlijk zit AH een beetje te foppen, want het lijkt erop dat ze gewoon alle weekaanbiedingen in de app hebben gezet. Eigenlijk is dat wel zo slim, want welke filiaalhouder gaat nou van alle producten die tegen de THT-datum aanzitten informatie in een app zetten? Tegen de tijd dat je klaar bent met alles invullen zijn de producten al over de datum heen. Dat de app iets tegen voedselverspilling wil doen vinden we een sympathiek idee, maar we hebben wat twijfels of dit gaat werken.

Pluspunten

  • Korting vindt iedereen leuk en de app laat ze overzichtelijk zien.
  • Nobel doel: voedselverspilling voorkomen.

Minpunten

  • Voorlopig alleen supermarkten in Brabant, dat schiet niet op.
  • Onderhoud van de app zal een groot probleem worden.

Via: Adformatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2014, 20:07
Categorie Eten en drinken
Onderwerp prijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.