Eerste screenshots van vernieuwde WhatsApp met betaalfunctie

De eerste afbeeldingen van de nieuwe WhatsApp-app zijn online verschenen. Daarop is de betaalfunctie te zien, maar ook de mogelijkheid om bij WhatsApp van telefoonnummer te wisselen.

whatsapp nieuw uiterlijkDe Duitse website iFun heeft screenshots in handen gekregen van de nieuwste WhatsApp-versie. De app krijgt binnenkort een update, waarbij ook meteen een betaalmodel wordt ingevoerd voor nieuwe gebruikers (dus niet voor bestaande gebruikers). Uit de Duitstalige afbeeldingen blijkt dat het gaat om versie 2.9.8.9370 van de app, terwijl de huidige versie in de App Store nummer 2.8.7 heeft. Ook blijkt uit de afbeeldingen dat het mogelijk is om je telefoonnummer te veranderen, waarbij je meteen je account-info, groepen en instellingen meeneemt naar het nieuwe nummer. Op het scherm ‘Betaalinformatie’ zie je welk telefoonnummer is geregistreerd en hoe lang het abonnement nog duurt.

Bij de betatester die de screenshots maakte is dat ‘levenslang’, maar dat zal niet voor iedereen gelden. WhatsApp CEO Jan Koum heeft al bevestigd dat er voor nieuwe gebruikers een jaarabonnement komt, dat €0,89 per jaar kost. Als je voor 3 of 5 jaar een abonnement afsluit krijg je korting. Een datum voor de introductie is nog niet bekendgemaakt, maar gezien het feit dat er al screenshots van de betaversie met betaalfunctie circuleren zou het al binnen een paar weken kunnen gebeuren.

Overigens gaan er ook geruchten dat WhatsApp zich op andere terreinen gaat begeven. WhatsApp heeft een overeenkomst gesloten met de Koreaanse spelletjesmaker WeMade, zodat via WhatsApp ook games aangeboden kunnen worden. Die stap lijkt vooral bedoeld voor de Aziatische markt, waar concurrenten zoals Line (marktleider in Japan) en Kakaotalk games aanbieden die je met je chatvrienden kunt spelen. Niets nieuws natuurlijk, want via MSN Messenger was dat ook ooit mogelijk.

Downloaden (nieuwe versie nog niet beschikbaar): WhatsApp (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

whatsapp nieuw uiterlijk app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2013, 14:53
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.