App Gemist: Bol.com ebooks, Reuters, Star Wars Pinball en meer

Reuters heeft een prachtige iPad-app gemaakt, Bol.com lanceert een ebooks-app, de avonturenspellen Fetch en Unmechanical en meer.

Fetch minispel aliëns verslaanElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week introduceert Bol.com haar eigen ebooks-app, is Hans en Grietje van Epic Tales een aanrader van een kinderboek en is Fetch de perfecte ‘my first adventure’.


Tafels Oefenen HD – Het is stampwerk, maar je moet het wel even onder de knie krijgen. De nieuwe iPad-app Tafels oefenen HD van ontwikkelaar Junior Einstein zorgt ervoor dat kinderen de tafels uiteindelijk kunnen stampen. Of anders gewoon het antwoord op een vraag weten. De applicatie geeft les tot de tafel van 12 en heeft maar liefst acht verschillende soorten oefeningen per tafel. Wie goed scoort, wordt beloond met een prijzenkast vol stickers.
Downloaden: Tafels oefenen HD (€1,79, iPad, iOS 6.0+)

Unmechanical – Zweven met een helikopterrobot door krochten van staal, grot, grijs en bruin. Dat is wat je doet in de nieuwe iPad-game Unmechanical, een spel voorzien van duistere beelden en experimentele muziek als soundtrack. De ontwikkelaars Talawa Games en Teotl Studio noemen Unmechanical een puzzelspel met dertig levels, maar je hebt er ook enige behendigheid voor nodig. Zo zweef je met de robot om kratten op te tillen, schakelaars om te zetten, zweef je door nauwe gangen en ontwijk je gevaarlijke objecten.
Downloaden: Unmechanical (€2,69 ter introductie, universeel, iOS 4.0+)

Stock Market for iPad – Stock Market voor iPad is een nieuw verschenen app om je aandelen te volgen, schermbreed op je iPad. De app toont de realtime koersen van de New York Stock Exchange en de NASDAQ, met bij elk aandeel de openingen- en sluitkoers, de hoogste en laagste koers van de dag, en de hoogste en laagste koers in de afgelopen 52 weken. Je kunt daarnaast nog allerlei andere koerswaarden bekijken op een interactieve grafiek. Wil je nog meer weten, dan is er achtergrondinformatie over de bedrijven, zoals de belangrijkste bestuurders, statistieken en een profiel. De app bevat bovendien aandelenadvies van beleggingsadviseurs.
Downloaden: Stock Market for iPad (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

Hans en Grietje – Epic Tales – De scheidslijn tussen een boek, voorlezen en animatiefilm is geen harde meer dankzij de iPad. Veel kinderboeken voor de iPad zijn voorzien van activiteiten, een voorleesstem, muziek en geluidseffecten. Dat geldt ook voor Hansel and Gretel, een kinderboek voor de iPad in de serie Epic Tales. Deze maand is het sprookje vertaald naar het Nederlands, inclusief drie standen: voorlezen, zelf lezen en vrij spelen. Hans en Grietje – Epic Tales blinkt met name uit in de kwaliteit van de tekeningen en animaties.
Downloaden: Hans en Grietje – Epic Tales (€3,59, universeel, iOS 5.1+)

The Particles – De iPad-app The Elements kent iedereen inmiddels. De app laat je op een fraaie manier kennismaken met de periodieke tabel van elementen. The Particles doet iets soortgelijks, maar dan voor de natuurkunde van kleine deeltjes, zoals het higgsdeeltje (‘goddeeltje’). Niet met ingewikkelde formules, maar met toegankelijke informatie die is onderverdeeld in vijf groepen. Vanaf het startscherm zijn de vijf categorieën te bereiken. Je ziet welke deeltjes in een bepaalde groep horen en welke eigenschappen ze hebben. De app legt ook uit hoe het standaardmodel van de deeltjesfysica eruit ziet en bevat een woordenlijst die vanuit de hele app bereikbaar is.
Downloaden: The Particles (€6,99, iPad, iOS 5.0+)

Star Wars Pinball – Eind februari kreeg Zen Pinball een reeks Star Wars-flippertafels, die je kunt downloaden via een in-app aankoop. Inmiddels heeft ontwikkelaar Zen Studios ook een losse app uitgebracht met al deze nieuwe levels. Star Wars Pinball biedt je drie tafels, respectievelijk gebaseerd op The Empire Strikes Back, The Clone Wars en Boba Fett.
Downloaden: Star Wars Pinball (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Trello – De projectmanagement-app Trello is voorzien van een update waardoor enkele foutjes uit de kersverse iPad-applicatie zijn gehaald. Dankzij een update van de iPhone-app is de toepassing onlangs ook geoptimaliseerd voor de iPad en iPad mini en kan je bij elk project de belangrijke kolommen in Trello naast elkaar zien: taken nog te doen, taken vandaag en voltooide taken. Je ziet in één oogopslag welke klussen belangrijk zijn en wie hem onder zijn hoede neemt.
Downloaden: Trello (gratis, universeel, iOS 5.0+)

De slappe lach van Tor – Het wemelt van de kinderboeken op de iPad en de stroom nieuwe verhalen is nog niet ten einde. De slappe lach van Tor is geschreven en getekend door Annemieke Spruijt en John Bruin hielp de app te maken. Het verhaal bestaat uit dertien pagina’s waarop je kind steeds allerlei objecten kan aantikken om ze in beweging te brengen. Zo wordt er eventjes zelfs een raam schoongemaakt. Maar er wordt vooral veel gelachen.
Downloaden: De slappe lach van Tor (€0,89, iPad, iOS 4.3+)

Fetch – Big Fish Games is vooral bekend van een eindeloze en simpele reeks verborgen objecten-spellen op de iPad en iPhone, maar dat wil niet zeggen dat er niks bijzonders uit de koker van de uitgever kan komen. Fetch is een nieuw avonturenspel dat best de titel ‘my first adventure game’ zou kunnen dragen. In het spel raak je als jongen je hond kwijt en kom je terecht in allerlei omgevingen waarin je op zoek gaat naar gestolen honden. Het niveau van de puzzels én de animaties maakt Fetch uiterst geschikt om mee te kijken terwijl je kinderen puzzelen.
Downloaden: Fetch (€4,49, iPad 2+, iOS 5.0+)

Bol.com ebooksBol.com heeft een nieuwe iPad-app voor digitaal lezen uitgebracht. De app is ontwikkeld in samenwerking met Bluefire, een bekende app waarmee het al mogelijk was om ePub-bestanden met DRM te lezen. De Boekenbol-app is daarmee overbodig geworden en eigenlijk is dat logisch, want de app werkte al lange tijd niet meer goed. Er schijnen nog 270.000 mensen te zijn die de Boekenbol-app gebruiken. Zij zullen moeten overstappen naar de nieuwe app, die momenteel alleen beschikbaar is gesteld voor iOS. Binnen anderhalve maand zal er ook een soortgelijke app voor Android verschijnen. De app Bol.com ebooks heeft het inmiddels stereotiepe uiterlijk van een boekenplankje, waarop de boeken staan uitgestald. Bij het lezen krijg je een bladeranimatie te zien, om de fans van papieren boeken te vriend te houden.
Downloaden: Bol.com ebooks (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG Reuters nieuws-app iPhone iPadReuters – De internationale persdienst Reuters heeft een gloednieuwe app uitgebracht voor de iPad en iPhone. Daarbij ligt de nadruk volledig op het zo snel mogelijk brengen van het nieuws. De applicatie laat zich snel bedienen en de snelheid waarmee je door de overzichtspagina’s scrollt is erg hoog. Als er bovendien nieuwe berichten zijn geschreven terwijl je aan het lezen bent, worden die aangekondigd met een oranje blokje in beeld. De app kan in zowel de horizontale als verticale stand van de iPad worden gelezen.
Downloaden: Reuters (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2013, 13:00
Categorie Uncategorized
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.