Navigon voor iPhone kan nu navigatie-instructies uitspreken via autospeakers

De Navigon- en Garmin-apps kunnen nu navigatie-instructies afspelen via de speakers van de autoradio. De Navigon- en Garmin-apps gaan steeds meer op elkaar lijken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

navigon appsGarmin heeft navigatiebedrijf Navigon in 2011 overgenomen. Sindsdien zijn de apps van Garmin en Navigon steeds verder naar elkaar toegegroeid qua functionaliteit. In Europa is Navigon een populaire app, in de VS grijpen de iPhone-gebruikers wat sneller naar Garmin. Beide apps ondersteunen nu het afspelen van gesproken instructies via de autospeakers. En dat is nieuw, aldus de update-omschrijving van de app. Hiervoor moet je je iPhone via Bluetooth verbinden met het audiosysteem of de handsfreekit in de auto. Zit je naar muziek te luisteren, dan wordt het geluid gedimd als er een navigatie-aanwijzing komt, waarna je weer naar de muziek kunt luisteren. De apps hebben ook toegang tot Wikipedia, zodat je bij interessante plaatsen meteen achtergrondinformatie kunt opzoeken. Wikipedia-icoontjes geven aan dat er iets interessants te beleven valt.

Garmin heeft bovendien de ondersteuning voor de locatiediensten Foursquare en Glympse verbeterd. Je ziet nu de Foursquare-locaties op de kaart en bij gebruik van Glympse zie je duidelijker welke contacten je kunt toevoegen en wissen en hoe lang de locatie nog beschikbaar blijft. Glympse is een dienst waarbij je je locatie tijdelijk kunt delen met anderen. Sinds december 2012 was de functie al aanwezig in de app. In de Navigon-app was het al mogelijk om kaarten op basis van regio te downloaden, zodat de app niet langer meer dan een gigabyte in beslag neemt. In de Garmin-app is dat nu ook mogelijk.

De Navigon-apps zijn momenteel afgeprijsd, handig voor wie ze nog niet had en iets meer wil dan de gratis navigatie die je tegenwoordig via Apple Maps kan gebruiken.

Downloaden:

  • Navigon Europa (€69,99, universele app, iOS 5.0+)
  • Navigon BeNeLux (€54,99, universele app, iOS 5.0+)
  • Navigon EU 10 (€59,99, universele app, iOS 5.0+ met: Oostenrijk, België, Denemarken, Duitsland, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Zwitserland en Zweden)
  • Navigon Select T-Mobile (gratis, universele app, iOS 5.0+, mobiele T-Mobile verbinding vereist)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2013, 13:18
Categorie Navigatie
Onderwerpen garmin, Navigatie, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.