Crayola ColorStudio HD: iPad-kleurboek met speciale stift

Crayola en Griffin hebben een kleurboekapp uitgebracht voor de ipad, waarbij je een speciale pen (iMarker) nodig hebt om de kleurplaten in te kleuren. Deze pen kost 30 dollar en is los verkrijgbaar.

crayola colorstudioGriffin heeft een stift gemaakt waarmee je op de iPad kunt tekenen. Op de CES lieten ze hun iMarker al zien (we schreven daar eerder over) en nu is het product daadwerkelijk beschikbaar. Voor 30 dollar kom je in bezit van de digitale tekenstift, die is genoemd naar Crayola. Dit merk maakt tekenkrijtjes, die in het Nederlands vaak ‘wasco’ worden genoemd. Griffin heeft nu met Crayola samengewerkt om de ColorStudio HD voor de iPad te maken, een digitaal kleurboek. Nu zijn er al tientallen kleurboeken in de App Store verkrijgbaar, maar de Crayola ColorStudio HD is toch iets bijzonders geworden.

De app is namelijk de eerste die gebruik maakt van een digitale stylus. De doos belooft dat er een gratis app bij krijgt, maar die is voor iedereen gewoon gratis in de App Store te vinden. Wel zul je voor het gebruik eerst de pen met je iPad moeten koppelen. Daarna zijn er drie activiteiten: het inkleuren van een kleurplaat, het maken van een kleurplaat of vrij tekenen. Er zitten standaard al 30 kleurplaten in, verdeeld over vijf categorieën (Monsters, Jungle, Seasons, Sports en Underwater). Het leuke daarbij is dat de kleurplaten animaties vertonen, terwijl het kind aan het inkleuren is.

colorstudio griffinHet maken van een eigen kleurplaat klinkt ingewikkelder dan het is: kinderen kunnen standaard clip-art, animaties en plaatjes, voorzien van muziek, in een venster slepen en zo een kleurplaats samenstellen. En dan is er ook nog de mogelijkheid tot vrij tekenen. Alles sla je op in de fotorol van je iPad, of stuur je via Facebook of e-mail de wereld in. Eventueel kun je de kleurplaten ook afdrukken, om toch met echte krijtjes aan de gang te gaan.

Downloaden: Crayola ColorStudio HD (gratis – iMarker vereist)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2011, 19:55
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerpen Crayola, griffin, kinderen, kleurboek, kleurplaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.