Consilium B voor iPad maakt XBMC geschikt voor kinderen

Met Consilium B: XBMC remote for Kids kunnen ouders op de iPad de XBMC-software op hun desktop aansturen met veilige content voor de kinderen.

Consilium B XBMC for kids logoDe populaire mediaspeler XBMC voor pc en Mac kan met een aantal apps bestuurd worden. Goede voorbeelden van remote-apps zijn Official XBMC Remote en XBMC Constellation. Door het opensourcekarakter kan eigenlijk iedereen met de software aan de slag gaan en zijn eigen aanpassingen maken. De remote-apps zijn geen versie van de software zelf, maar sturen deze aan vanaf je iPhone of iPad. Met de apps krijg je toegang tot alle content die bijvoorbeeld op je desktop staat. Consilium B: XBMC remote for Kids is een nieuwe app die zich specifiek richt op het probleem dat ouders hebben als zij deze software gebruiken: in het menu met content staan ook films die niet voor kinderogen zijn bedoeld. Met deze remote kun je zelf bepalen welke content ze voor ogen krijgen.

Consilium B for Kids menuMet Consilium B: XBMC remote for Kids kun je op een handige manier de toegang van je kinderen tot bepaalde content beperken. Allereerst kun je ervoor zorgen dat ze alleen de content te zien krijgen die jij wilt. Alleen de films die je zelf hebt ingesteld als toegankelijk worden vertoond in het menu. Deze films kun je zonder verdere handelingen gewoon vanuit het menu opstarten. Daarnaast kun je voor dit menu een wachtwoord instellen, zodat ook aanpassingen aan dit menu alleen door jou kunnen worden uitgevoerd.

De app is bedoeld om te worden gebruikt door je kinderen. Het handigst is als je zelf een andere app zoals Official XBMC Remote gebruikt en Consilium B aanzet als de kinderen een film mogen uitkiezen. De content wordt ook beperkt tot films, dus over muziek en foto’s hoef je je niet druk te maken. Je kunt de app ook customizen met artwork. In de helpmenu’s wordt uitleg gegeven over XBMC, maar het is aan te bevelen dat je al iets van de mediaspeler weet voordat je met deze app aan de slag gaat. Er is ook een volwassen versie van Consilium B verkrijgbaar.

Downloaden: Consilium B (€0,89, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2013, 12:12
Categorie Amusement
Onderwerpen kinderen, xbmc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.