Cition voor iPhone: gemakkelijker parkeren in Amsterdam

Met de nieuwe Cition app voor iPhone kun je parkeerautomaten in Amsterdam vinden, en houd je eenvoudig bij wanneer de parkeertijd verloopt.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

CitionParkeren in Amsterdam is niet goedkoop, maar er zijn meer frustraties aan verbonden. Want waar vind je een parkeerautomaat en hoe kom je erachter wat het tarief per zone is? De nieuwe Cition-app biedt daarbij ondersteuning. Met de app, die is gemaakt in opdracht van de gelijknamige beheerder van parkeerautomaten in Amsterdam, kunnen bezoekers op een kaart gemakkelijk een parkeerautomaat in de buurt vinden. Daarnaast heeft Cition ook een timer, die ervoor zorgt dat je tijdig wordt gewaarschuwd wanneer jouw parkeertijd verloopt.

Update oktober 2015: de app is niet meer verkrijgbaar in de App Store.

De app werkt heel simpel. Je klikt in het hoofdmenu op “Naar een automaat” en ziet op een kaart de parkeerautomaten in jouw nabijheid. Als je op een automaat drukt zie je de parkeerkosten in die zone per uur en de tijden waarop betaald parkeren verplicht is. Dit kan handig zijn als je nog aan het kiezen bent waar jij je auto wilt parkeren. Daarnaast zie je ook het adres en het nummer van de parkeerautomaat. Wat nog handig zou zijn is een knop die je naar een automaat navigeert. Dan hoeven mensen daar geen andere app voor in te schakelen. Ook jammer: je kunt nog niet een parkeerautomaat op een andere locatie in de stad zoeken, alleen dichtbij jouw huidige locatie. Je kunt wel uitzoomen op het kaartje en zo op de kaart naar een bepaalde buurt speuren, maar dat is lastig en onhandig voor mensen die niet in Amsterdam wonen en een dag van te voren zich al willen verdiepen in de beste parkeerzone. Hopelijk wordt er in de toekomst nog een zoekbalk toegevoegd waarin mensen adressen kunnen invoeren.

Ondanks die tekortkomingen is de app erg handig op het moment zelf, als je al in de Amsterdam staat of rondrijdt en een parkeerautomaat zoekt. Ook de timer in Cition is erg eenvoudig: je kiest een eindtijd en voert in hoeveel minuten voor die eindtijd het alarm moet afgaan. Tot slot heeft de app nog een informatietabblad, met daarin alle algemene informatie over parkeren in Amsterdam en Cition als bedrijf.

Downloaden: Cition (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Cition hoofdmenuCition kaart

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2015, 12:49
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen amsterdam, parkeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.