CoCar: carpool-app voor Nederland en België

CoCar is een carpool-applicatie voor de iPhone gericht op Nederland en België, die nu voorzien is van een Nederlandse vertaling. De applicatie werkt intuïtief en handig.

Cocar iPhone iPod touch carpoolen in Nederland en BelgiëDe carpool-applicatie CoCar verscheen op dezelfde dag op de iPhone als de directe concurrent ANWB Samenrijden en richte zich weliswaar meteen op de Nederlandse én Belgische markt, maar het is pas nu dat de applicatie van Belgische origine in het Nederlands is uitgevoerd. De vandaag uitgekomen update zorgt eveneens voor bugfixes. De app blinkt uit in gebruiksgemak ten opzichte van andere carpool-apps, maar net als de concurrentie kan hij op een belangrijk punt handiger.


CoCar dashboardCoCar is visueel een pretpakket in vergelijking met ANWB Samenrijden en Ride Here Right Now. De applicatie ziet er uiterst verzorgd uit en werkt ook intuïtief. Het hoofdscherm is een dashboard en geeft met een grote knop direct toegang tot het aanmaken van een nieuwe CoCar-rit. De knop Mijn CoCars geeft een overzicht van ritten die je als chauffeur of passagier hebt openstaan en bij Mijn status zie je de beoordeling die je hebt gekregen als chauffeur en passagier. De overige knoppen bevinden zich elk in een hoek. Rechtsboven de instellingen, rechtsonder je profielinformatie met toegang tot sociale netwerken, linksonder de berichten die je met andere gebruikers hebt gedeeld en linksboven algemene informatie. Druk op een knop en de bijbehorende pagina schuift sjiek in beeld, over het dashboard heen.

Als je je auto beschikbaar wilt stellen voor medepassagiers, upload je bij de instellingen rechtsboven een foto van je auto. Je kan er ook de nummerplaat van je auto invoeren, een profielfoto uploaden en een groet of opmerking toevoegen, maar de tekstvelden blijven met geen mogelijkheid bewaard. De ‘Ik heb een auto’-knop gelukkig wel, als je vanuit de instellingen een nieuwe CoCar aanmaakt.

CoCar chatgesprek nummerbordDat is een fluitje van een cent. Je vult het (gewenste) vertrek- en eindpunt in en geeft aan op welke dag en hoe laat je denkt te vertrekken. Daarna geef je aan of je een passagier of chauffeur bent en that’s it. Daarna gaat de app op zoek naar overeenkomstige gewenste routes, waarbij enige speling zit in de reistijden. Druk op een persoon om de reisvoorkeuren te zien en je kan hem of haar meteen benaderen. De grootste uitdaging van de rit aanmaken is klooien met de locatie. Voer Groningen als vertrekpunt en je wordt automatisch toegewezen aan een straat in het centrum, voer Zwolle in en de app gaat uit van de volledige plaats zonder specifiek adres. Het lijkt overigens geen gevolgen te hebben voor de resultaten, maar het is wel opvallend.

CoCar is een handige applicatie die één zeer aangename functie mist, die ook ontbreekt bij de concurrerende apps, maar wel op de website van CoCar terugkomt. Je mist in de app een overzicht van beschikbare ritten, zonder dat je zelf een route hebt ingevoerd. Van Enschede naar Nijmegen helpt je ook al een eind op weg als je naar Venlo moet, bijvoorbeeld. Daar kan je op de site handig op inspelen, maar in de app nog niet. Het is te hopen dat CoCar – en het geldt net zo goed voor de concurrentie – die functie snel toevoegt.

Downloaden: CoCar (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.