CloudMagic: fraaie mailapp doorzoekt je hele mailarchief op iPhone

CloudMagic is een nieuwe mailapp voor iPhone geschikt voor zakelijk gebruik. Combineer mailaccounts en doorzoek je archief razendsnel.

CloudMagic iPhone headerDe tijd dat een nieuwe mailapp voor de iPhone bijzonder is omdat het een nieuwe mailapp is, is voorbij. Het aanbod applicaties waarmee je kan e-mailen op de iPhone is inmiddels zo groot, dat je iets bijzonders moet doen om op te vallen. CloudMagic biedt een gezamenlijke inbox voor al je mailaccounts en kan die tot aan je allereerste mailtje razendsnel doorzoeken. Zelfs offline! Daarvoor moet je wel je gehele mailarchief toevertrouwen aan de servers van CloudMagic.

In de cloud

De naam CloudMagic komt niet uit de lucht vallen: je gehele mailgeschiedenis wordt opgeslagen op de servers van de dienst en dat is maar net iets dat je moet aanstaan. Je kan er wel werkelijk al je mails kwijt. De toepassing biedt ondersteuning voor Gmail, Hotmail/ Outlook, iCloud, Google Apps, Office 365 en IMAP-accounts en waar het in andere apps nog wel eens problemen geeft, importeren we nu inderdaad zonder problemen een Hotmail-account in de applicatie. Wel duurt het indexeren daarvan aanmerkelijk langer dan een Gmail-account. Toch doet de app een aardig beroep op je vertrouwen. Hij voelt snel, animeert soepel en ziet er lekker, zelfs een tikkeltje zakelijk ‘clean’ uit.

CloudMagic verschillende accounts CloudMagic inbox met mail verwerken

Gezamenlijke inbox en functies

De gezamenlijke inbox van CloudMagic is een opgeruimd geheel. Er staan geen profielfoto’s bij mails en ook onrustige dikke koppen ontbreken. Je ziet bij elke mail de afzender, onderwerp, de eerste regel en hoe lang het is geleden dat de mail is verstuurd. Het scherm is ook niet geheel wit: de titel- en zoekbalk zijn lichtgrijs en steken daar fraai bij af. De grootste frivoliteit zijn de gekleurde balken rechts in beeld. Die geven per e-mail aan naar welk account ze zijn gestuurd. Door een mail naar rechts te duwen, kan je hem verwijderen, archiveren en als (on)gelezen markeren. De troefkaart speelt de app onder de ster. Met een korte tik stel je hem als gebruikelijk in als favoriet, maar druk hem lang in en het wordt de toegang tot de herinneringsfunctie. Je bepaalt of je over 2, 4 of 24 uur een pushbericht ter herinnering krijgt of stelt zelf een tijd in. Pushberichten ontvang je eveneens voor nieuw binnenkomende e-mail.

Geavanceerd gebruik

Voor geavanceerde mailgebruikers is CloudMagic een verdienstelijke app. Het blauwe schuifmenu met de mailaccounts onder elkaar is lekker overzichtelijk, maar biedt ook alle mappen die je verwacht per mailaccount onder één druk. Een mail verplaatsen naar een map is ook een optie, ook al zit die niet meteen onder de swipe. Open een bericht en je kan hem behalve archiveren ook verplaatsen. Andere zaken zijn minder jofel. Je kan foto’s alleen per stuk toevoegen als bijlage bij een e-mail en de meest geavanceerde opties verlangen een abonnement van 44,99 euro per jaar. Alleen dan kan je meer dan drie e-mailaccounts toevoegen, een wachtwoord op de app zetten en de standaard hantekening ‘Sent with CloudMagic’ uit je sjabloon verwijderen.

Het laatste aspect van het Pro-abonnement is twijfelachtig: daarmee koop je voorrang op de server af. We zijn benieuwd wat dat betekent voor gratis gebruikers als de applicatie gretig aftrek vindt en de servers zwaar belast worden. De grootste misser voor de power-user van e-mail is dat er geen optie is om meerdere mails in je inbox te selecteren. Je handelt berichten dus per stuk af, een grote efficiëntie-killer als je veel irrelevante mail ontvangt. Temeer omdat je ook niet door mails kan vegen zoals in de Gmail-app.

CloudMagic mail doorzoeken iPhone CloudMagic e-mail bericht

Vertrouwenskwestie

De grote vraag is of je CloudMagic je volledige mailgeschiedenis van verschillende accounts toe durft te vertrouwen. De verleiding om dat te doen wordt groter zodra er een optie is om meerdere mails snel te selecteren en af te handelen, maar ook zonder die mogelijkheid legt CloudMagic een indrukwekkende basis. De rustige uitstraling, vlekkeloze combinatie van meerdere mailaccounts en de snelle en slimme zoekfunctie komen we nog niet tegen op andere mailapps.

Downloaden: CloudMagic (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 21:34
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, e-mail, gmail, microsoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.