Agenda-apps Calvetica en Awesome Calendar vernieuwd

Calvetica Calendar en Awesome Calendar zijn vernieuwd voor iPhone en iPad, met Herinneringen-integratie en meer.

Awesome Calendar en Calvetica vernieuwd iPhone iPadHet is een dag vol agenda-nieuws op de iPhone vandaag. De komst van Fantastical 2 zal vooral fans van een strak ontwerp zonder teveel opsmuk bevallen, maar twee concurrenten staan ook niet stil. Awesome Calendar introduceert een iOS 7-interface met meer platte designelementen. Calvetica Calendar was een van de trendsetters voor flat design en zette bovendien al eerder de iOS 7-punten op het design. Wel herintroduceert de applicatie herinneringen.

Calvetica: taken en lettergrootte

Calvetica Calendar reminders zijn terugIn een van de laatste updates werden herinneringen juist verwijderd uit Calvetica Calendar. Ontwikkelaar Mysterious Trousers besloot voor de gebruiker dat de herinneringsfunctie in de app niks toevoegde, omdat die qua veelzijdigheid en gebruiksgemak onder zou doen voor de standaard Herinneringen-app die Apple op elke iPhone installeert. In de nieuwste update vinden herinneringen hun weg terug in de app. De app raadpleegt daarvoor de Herinneringen-app van Apple die standaard op elke iPhone staat. Het verschil met Fantastical 2 is dat je hier de herinneringen wel ziet, maar niét zelf kan toevoegen. Wel kan je ze doorstrepen in de app.

De andere vernieuwingen in Calvetica Calendar versie 5.1 zijn tamelijk specifiek. De applicatie gebruikt nu de lettertype-eigenschappen die je in de instellingen van iOS 7 gebruikt. Kies je voor een grote, vetgedrukte letter? Dan zie je die ook in Calvetica. Helaas voor designliefhebbers die Calvetica en Tweetbot 3 gebruiken: het kleine lettertype dat voor de Twitter-app zo fijn is, is in Calvetica erg klein. Verder is de app ingericht voor de 64 bit-processor van de iPhone 5s en nieuwe iPads en ondersteunt de applicatie URL-acties, zodat je nieuwe afspraken direct in Calvetica kan maken vanaf andere apps die de functie ondersteunen. Allerlei bugfixes maken de update af.

Downloaden: Calvetica Calendar (€2,69, universeel, iOS 7.0+)

Awesome Calendar: taken en iOS 7-stijl

Awesome Calendar maandoverzicht stickerAwesome Calendar kreeg een update naar versie 4.0 en voert een enorme waslijst aan verbeteringen in de App Store-omschrijving. Sowieso zijn de gekleurde elementen in de interface ‘flat’ gemaakt voor iOS 7, maar ook inhoudelijk liegen de veranderingen er niet om. Je kan een tijdzone toevoegen bij elke nieuwe afspraak, kan evenementen terugzoeken tot drie jaar terug, er zijn tachtig nieuwe stickers om op de kalender te plakken en dat is nog maar het begin. Een indrukwekkende functie voor fanatieke agenda-gebruikers is dat je nu een sjabloon kan maken voor een afspraak die je daarna weer kan gebruiken voor volgende afspraken, waarin je bijvoorbeeld tijdsduur, datum en herhaling van de afspraak vastlegt.

En jawel: ook hier kan je voortaan een beroep doen op de Herinneringen-app van Apple als je taken wilt beheren. Je kan daarbij een beroep doen op subtaken, prioriteit, notities en kleuren. Geeft aan of je het weeknummer wil zien, biedt integratie van de feestdagen van 2014 en laat je nu volledige dag- en weekweergaven van de agenda delen per e-mail. Als laatste, buiten de verhoogde prijs van de app, is vernieuwd dat je het huidige weeknummer nu kan tonen op het app-icoon van de app.

Downloaden: Awesome Calendar (€5,99, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 20:23
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, herinneringen, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.