Buienradar brengt Lightning Alert uit: Europese app voor onweer

Buienradar heeft een nieuwe weer-app uitgebracht die pushmeldingen verstuurt bij waarschuwingen voor onweer in je woonplaats.

Lightning Alert iPhoneBuienradar heeft in combinatie met haar Zweedse zustersite Väderradar.se een nieuwe iPhone-app uitgebracht die waarschuwt als er onweer in de buurt is. Lightning Alert laat niet alleen weerkaarten voor Nederland zien, maar biedt ze voor heel Europa. In de applicatie heb je een Europese buienradar, een Europese satelliet voor onweer en een aparte onweersvoorspellingkaart. De app kan je pushberichten versturen als er onweer dreigt in je omgeving.

Het laatste tabblad van de vier in totaal is daarvoor weggelegd. Per locatie die je invoert, kan je behalve een pushbericht ook aangeven of je de melding per e-mail wilt ontvangen. Daarnaast heb je de keuze uit de afstanden van 10, 20 of 30 kilometer radius en kan je instellen of je ook ‘s nachts pushberichten wilt ontvangen. Tenslotte kan je kiezen hoe lang de periode is waarin de melding geleverd wordt: 1, 7, 30 of 90 dagen. Er is dus geen mogelijkheid om het bericht eeuwig aan te laten staan, wat wel een beetje vreemd is.

De afwerking van Lightning Radar is helemaal in de lijn van Buienradar. Dat betekent helaas dat de app onooglijk is. De kaarten zijn grofkorrelig en bevatten geen inzoomfunctie. Met de menuknop linksboven roep je de bekende pop-up op met de knoppen Animate image en Latest image. Door de eerste staat een reeks pixels die er niet hoort te staan en als je hem drukt zie je eerst een slordig afgewerkte laadmelding voordat de animatie speelt. En dat is niet alles.

De Radar & Lightning-kaart toont niet hetzelfde overzicht van Europa als de Satellite & Lightning-kaart en het tabblad Lightning forecast toont eerst een tijd die achter je ligt en begint pas met voorspellen als je de animatie start. De app doet er soms lang over om van ene naar de andere kaart te bewegen. Ook duurde het even voordat Lightning Alert de daadwerkelijke pagina met met alerts liet zien; daarvoor zagen we een lege pagina met een info-knop voor een even lege informatiepagina van de app. Tenslotte is de app niet geoptimaliseerd voor de schermgrootte van de iPhone 5.

De teleurstellende afwerking hoeft niet te betekenen dat de pushberichten niet goed werken. De informatie die Buienradar laat zien, is steevast van een hoger niveau dan de presentatie ervan.

Downloaden: Lightning Alert (€1,79, vanaf iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2012, 12:42
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen buienradar, europa, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.