Blurb: breng een boek uit met je Instagram-foto’s

Met de website Blurb kun je Instagram-foto's importeren en die verwerken tot een fotoboek waarbij je zelf allerlei aanpassingen kan doen. Probleem is dat je Instagram-foto's niet schiet met een boek in gedachten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Blurb Instagram fotoboekenEr blijven toepassingen komen voor de mateloos populaire foto-applicatie Instagram, nu de foto’s van de sociale netwerk-app zijn uit te lezen door andere sites. Blurb.com heeft een dienst geïntroduceerd waarmee de foto’s worden gekopieerd naar een fotoalbum met vierkante pagina’s. Vervolgens kan je zelf de foto-indeling, layout en het aantal pagina’s aanpassen.

Blurb is geen iPhone-applicatie, maar importeert je Instagram-foto’s op een website. Omdat ze daarbij allemaal worden ingeladen, duurt dat vrij lang. Eenmaal klaar genereert de dienst er zelf een boek mee. Foto’s die ongeveer rond dezelfde periode zijn gepubliceerd staan bij elkaar en het boek maakt gebruik van de standaardlayout met één foto per pagina, die wordt weergegeven in een kader van 7 x 7 centimeter.

Er valt echter behoorlijk wat in te stellen. In het pagina-overzicht kun je foto’s snel verwijderen of verwisselen met andere foto’s in het boek of met de ongebruikte foto’s onderin een balk. Voor de cover is een aparte bewerkingspagina met drie verschillende indelingen, maar eigenlijk kan je op de normale pagina’s bijna net zoveel instellen. De foto die standaard op de cover staat is je Instagram-foto die de meeste likes heeft ontvangen van andere gebruikers.

Blurb Instagram-fotoboek iPhone

Het probleem met een boek maken van je Instagram-foto’s is dat je geen rekening houdt met het maken van een boek als je de foto’s schiet. Dus staan er waarschijnlijk veel nietszeggende foto’s tussen die je niet helemaal meer in de tijdsgeest kan plaatsen. Het had handig geweest als de site de foto’s in chronologische volgorde met datum zou weergeven.

Blurb pronkt ermee dat er al Instagram-boeken verkrijgbaar zijn voor 10,95 euro. Als je echter een beetje een collectie hebt of wilt maken, gaan de kosten snel omhoog. Wij werden verzocht 31 dollar (21,80 euro) over te maken voor 56 pagina’s. Dat was inclusief een hardcover, maar exclusief de verzendkosten van 8 dollar (5,6 euro). Al met al geen onaardige prijs voor een boek dat je qua indeling geheel zelf kan inrichten en met een harde cover komt.

Directe link: Blurb.com Instagram-fotoboek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2013, 14:54
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotoalbum, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.