Thrutu: bellen en foto’s versturen tegelijk op iPhone en Android

Met de iPhone-app Thrutu kun je bellen naar anderen en tegelijk foto's versturen, een locatie doorgeven of contactgegevens van anderen doorspelen. De applicatie laat je echter niet gratis bellen.

Thrutu voor iPhone“Het wordt tijd dat onze telefoontjes meegaan met de rest van ons digitale leven.” Dat is de strekking van Thrutu, een applicatie van MetaSwitch die allerlei deelfuncties implementeert tijdens het maken van een telefoontje. Door via de Thrutu-app te bellen, kun je tegelijkertijd foto’s versturen, contactgegevens doorspelen of een locatie doorgeven. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, betaal je nog gewoon het standaardtarief voor een telefoontje.

Thrutu dingen delen tijdens bellenThrutu is dus geen gratis bellen-app voor de iPhone. Je start de applicatie vanaf de iPhone of een Android-telefoon en belt een andere gebruiker die Thrutu geïnstalleerd heeft. Op het moment dat je belt, gaat de iPhone in de normale belstand. Als je echter een paar seconden met elkaar verbonden bent, krijgen beide gesprekspartners een push-bericht waarna ze direct over kunnen stappen op Thrutu. Die neemt het gesprek dan over en biedt een overzicht aan deelmogelijkheden tijdens het telefoontje.

Thrutu locatie doorgevenDe vier dingen die gedeeld kunnen worden zijn foto’s, contactgegevens, locatie en de trilstand. Net zoals bij de ‘nudge’ in MSN Messenger kan je de telefoon van de ander middels een knop aan het trillen maken. Ook is er een optie ter plekke een foto te schieten en die te delen. De front-facing camera van de iPhone 4 blijft behalve het nemen van een foto ongemoeid. Je kan namelijk geen videochat inschakelen.

Om Thrutu te activeren, moet je een activerings-sms versturen naar de dienst en krijg je een code terug waarmee de handeling voltooid is. Om Thrutu te gebruiken, moet je echter altijd vanuit die applicatie bellen en om van de deelfuncties gebruik te maken, heb je een Wi-Fi of 3G-verbinding nodig.

Downloaden: Thrutu (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2011, 14:58
Categorie Diensten
Onderwerpen bellen, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.