Betalen in Apple Stores met je iPhone nu mogelijk

Het is in Amerikaanse Apple Stores nu mogelijk om te betalen met behulp van je iPhone. Je hoeft alleen maar een barcode in te scannen en in te loggen met je Apple ID om een product aan te schaffen.

Apple Store appApple heeft een update uitgebracht voor de Apple Store-app, waardoor het mogelijk is om te betalen met je iPhone. Door de barcode van een product te scannen met je iPhone-camera kun je met behulp van je iTunes-account afrekenen. Hierdoor zou je in theorie de kassa kunnen passeren. Op het moment bevinden er zich nog geen Apple Stores in Nederland. Wil je in Nederland een Apple-product aanschaffen, dan moet je naar een speciale reseller. De app-update werkt niet bij deze winkels. De nieuwe toevoeging is ondanks dit interessant voor ons, omdat hij aantoont welke richting Apple opgaat met mobiel betalen.

Het inscannen van een barcode met de app draagt twee functies met zich mee: je kunt erdoor productinformatie online makkelijk opzoeken en ervoor betalen. Doe je dit laatste, dan hoef je alleen in te loggen met je Apple ID. De betaling wordt vervolgens gemaakt met de hieraan gekoppelde betaalmethode. Omdat je de barcode gebruikt, heb je geen speciale ontvanger zoals een NFC-chip of Bluetooth nodig.

Er bevinden zich een aantal Apple Stores in Europa, waaronder in Duitsland en Engeland. In Nederland moet je voor Apple-producten naar een Premium Reseller, een verkoper die moet voldoen aan bepaalde voorwaarden van Apple. Geruchten wijzen er op dat Apple op het moment druk werkt aan een Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam. Op het moment werkt de mobiele betaalmethode alleen in Amerikaanse Apple Stores.

Downloaden: Apple Store (gratis, Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2011, 11:08
Categorie Lifestyle
Onderwerpen apple store, mobiel betalen

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.