iculture-populaire-apps
Populaire Apps

AppShopper terug op iPhone met AppShopper Social

AppShopper Social is de wederkeer van AppShopper in de App Store en dat betekent dat je weer op de hoogte blijft van afprijzingen van apps.

AppShopper Social iPhoneAppShopper is terug in de App Store, nadat Apple de applicatie in december vorig jaar uit haar online winkel haalde. De applicatie schond volgens Apple de regel dat toepassingen niet teveel op de App Store mochten lijken. Dat deed de app met opsommingen van nieuwe apps en app-aanbiedingen volgens Apple te sterk. AppShopper Social is de naam van de doorstart en heeft een andere insteek: iedereen voegt favoriete apps aan zijn watchlijst toe en je krijgt het van vrienden te zien als de apps bijgewerkt of afgeprijsd zijn.

AppShopper heeft daarbij een slim trucje bedacht om toch nog op de oude applicatie te lijken. Je kan beginnen zonder account in de app en kan dat meteen vrienden worden met AppShopper zelf. Daarna krijg je de lijst populaire updates, nieuwe apps en afprijzingen van de dienst alsnog te zien. En net als vroeger kan je de resultaten filteren tussen alle categorieën apps in de App Store, kan je filteren tussen nieuwe, afgeprijsde en bijgewerkte apps – ook nog met de onderverdeling gratis en betaalde apps. Één vertrouwde keuzeschakelaar uit de verdwenen app ontbreekt: die tussen populair en alles. Je krijgt voortaan alleen populaire apps in AppShopper te zien. Neuzen tussen alle nieuwe applicaties is er voorlopig niet bij.

De indeling van de applicatie is nagenoeg hetzelfde gebleven en zo zie je alle net beschreven filters boven de lijst met apps. De knoppen zijn wel wat lastig te bedienen: je opent al snel per ongeluk de instellingen in plaats van de categorieënkeuze. Elke app wordt aangekondigd met pictogram, naam, categorie, de vriend die het aandraagt en rechts de laatste ontwikkeling: update, price drop of new.

appshopper social 1 appshopper social 2

Als je serieus wilt verbinden met vrienden in de applicatie, heb je een account nodig. Je kan ook inloggen met je oude account. Met een account krijg je toegang tot het derde tabblad Wishlist en het vierde tabblad My Apps. De lijsten worden gevuld door op de app-pagina’s aan te geven dat je een app wilt of app hebt. Op een app pagina kan je verder de gemiddelde Amerikaanse App Store-waardering zien, screenshots bekijken, de laatste versie doornemen, de algemene beschrijving lezen en onder knoppen zie je geschiedenis van de app en andere apps van dezelfde ontwikkelaar. Je kan pushberichten ontvangen voor updates en afprijzingen binnen je Wish List en My Apps, en kan ook een tijdsstilte daarvoor invoeren.

AppShopper is niet langer de applicatie waarmee je met je neus bovenop de laatste nieuwe apps in de App Store zit. Je hebt er aanbevelingen van vrienden voor nodig, of ziet alleen apps die al populair zijn. Wel is de toepassing ten opzichte van het verwijderde origineel, geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en lijkt hij sneller. Een iPad-variant is in de maak.

Downloaden: AppShopper Social (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 18:13
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.