Contaqs: contacten opschonen nu ook op iPad

Contacten-app Contaqs is nu op de iPad en helpt je personen uit je adresboek te verwijderen als ze geen telefoonnummer of mailadres hebben.

Contaqs profielinformatieDe contacten-app Contaqs heeft de sprong gewaagd van de iPhone naar de iPad. De laatste update van de applicatie zorgt daarvoor. Het is een app die je adressenlijst in iOS als uitgangspunt neemt om er wat handige filters en acties aan toe te voegen. Zo kan je een pushbericht instellen voor jarige contacten en kan je personen sorteren op hun werk of locatie. Ook bevat de applicatie een slimmigheid om dubbele contacten te herkennen en te verwijderen.

Contaqs het beste als je je adresboek goed en volledig bijhoudt. Je hebt niks aan de uitgebreide verjaardagsmogelijkheden als je bij niemand een verjaardag hebt ingevoerd. De app zoekt de gegevens ook niet voor je op en heeft bijvoorbeeld geen integratie met Facebook waar hij even profielfoto’s en data vandaan haalt. Dat is jammer.

Contaqs verjaardagskalenderWaar Contaqs goed in is, is de optie om makkelijk meerdere contacten tegelijk te selecteren. Met de pen rechtsboven selecteer je de personen en door voorts op de bovenbalk te drukken, kan je de groep mailen, een bericht sturen, kopiëren, verwijderen, aan favorieten toevoegen of aan een groep toevoegen. Dat kan in elk overzicht dat Contaqs biedt. En nu juist de doeltreffendheid van overzichten maakt deze app waardevol. Je kan bijvoorbeeld snel dubbele contacten verwijderen, maar kan ook contacten filteren op bedrijf, familie, vrienden, land, stad en ingevulde informatie. Zo kan je snel contacten selecteren die een verjaardag hebben, geen telefoonnummer, geen mailadres, geen adres, geen foto en geen groep. Dat maakt organiseren en je contacten bijhouden makkelijker. Hier is de app echt een schoonmaaktooltje.

Je kan vanuit de applicatie een backup maken voor je contacten, kan personen favorieten en hebt verder nog de leuke optie om je contacten op nabijheid van hun plaats te zien op de landkaart. In onze uitgebreide impressie van Contaqs op de iPhone lees je meer over de app.

Downloaden: Contaqs (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 18:22
Categorie Productiviteit
Onderwerpen adresboek, contacten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.