Foodily: iPhone-app en sociaal netwerk voor recepten

Foodily is een sociaal netwerk speciaal voor foto's van maaltijden. De laatste update laat je ook volledige recepten delen met vrienden.

Foodily iconNeem je een kijkje op Instagram, dan zul je ook de nodige foto’s van maaltijden tegenkomen. Daar komt alleen één nadeel bij kijken: iedereen die jouw foto’s ziet, heeft geen flauw benul hoe ze zelf eigenlijk deze maaltijd ook kunnen maken. De iPhone-applicatie Foodily probeert dit op te lossen. De app is een sociaal netwerk waar je niet de gebruikelijke status-updates op deelt, maar enkel foto’s van je maaltijden. De laatste update voegt ook de mogelijkheid toe om hele recepten te delen, zodat je in detail je maaltijd kunt beschrijven.

Foodily screenshotIn Foodily volg je anderen, zodat je elkaars recepten kunt bekijken. Bij een recept dat je zelf toevoegt kun je meerdere foto’s en een handleiding toevoegen, zodat je iedere stap van de bereiding kunt illustreren. Binnen het recept geef je ook aan hoeveel porties je maakt met de jou opgegeven ingrediënten en kun je verdere notities toevoegen.

Hoewel Foodily een handige manier biedt om recepten met je vrienden te delen, moeten we nog zien hoeveel de app daadwerkelijk gebruikt zal worden. Het delen van een recept is immers veel meer gedoe dan het delen van enkel een tweet of foto. Gelukkig heeft de maker al de nodige eigen kanalen die worden gepromoot, waar recepten van onbekenden op te bekijken zijn.

Downloaden: Foodily (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 17:24
Categorie Eten en drinken
Onderwerp voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.