Appsfire 4.0: App Store-zoeker naar gratis apps vernieuwd

De aanbiedingen-app Appsfire is vernieuwd en heeft een nieuw overzicht, laat meteen app-scores zien en laat je apps delen.

Appsfire header iPhone iPadHelemaal beu van gratis apps waar je vervolgens toch geld in moet steken voor in-app aankopen? Appsfire, de populaire app waarmee je aanbiedingen in de App Store mee kan bijhouden, zegt er iets op gevonden te hebben na de laatste update 4.0. In de App Store-omschrijving valt te lezen dat de nieuwe categorie Super Gratis alleen apps toont die écht gratis zijn, dus zonder in-app verrassingen. Het is echter de enige functie die we niet kunnen terugvinden in de grote update.

Appsfire is rigoureus onder handen genomen. Je vindt geen aparte pagina’s meer met allerlei rubrieken apps, maar er is nu één grote lijst van alle type aanbiedingen die je wilt zien. Helemaal onderaan de lijst tref je een grote blauwe knop die leidt naar de aanpassingsmogelijkheden. Je kan de volgorde aanpassen en aangeven welke secties je wel en niet wilt zien. Maar de optie Super Gratis vinden we er dus niet terug. Wel kan je voorheen in aparte secties gepositioneerde app mixes en nieuwe apps in de lijst zetten.

Het overzicht zelf is er helderder op geworden. Bij elke app zie je behalve een pictogram en de huidige en vorige prijs, nu ook de gemiddelde score ervan in de App Store uitgedrukt als cijfer. Het overzicht is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en laat zich daarop nog aardig vlot doorscrollen voor de grote hoeveelheid apps – waar je per rubriek horizontaal doorheen kan vegen.

Appsfire hoofdmenu Appsfire zoeken

Appsfire 4.0 voor iPhone en iPad heeft daarnaast een grote persoonlijke sectie. Je kan er apps die je hebt opgeslagen (al heet dat hier besparen) terugzien en delen met andere, via Facebook aangemelde, gebruikers. Nieuw is ook dat je nu meldingen ontvangt als die zelf ook apps markeren als favoriet of aanbeveling. Eerder vandaag was Appsfire in het nieuws vanwege de mijlpaal van 1 miljoen goedgekeurde iOS-apps.

Downloaden: Appsfire (gratis, universele app, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2012, 17:49
Categorie Diensten
Onderwerpen aanbieding, app store, appsfire

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.