Rummified: Nederlandse online Rummikub voor iPhone

Rummified is een Nederlandse variant op Rummikub. Speel om beurten tegen een vriend of willekeurige speler in deze Rummikub-game.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Rummified online Rummikub iPhone AndroidWe hebben dit jaar wel eens eerder ‘Nederlandse online Rummikub voor iPhone’ gekopt in een titel op iPhoneclub.nl. Dat is logisch, want Rummified is niet de eerste game die het gezinsspel met de cijferreeksen doorzet als online spel in de trant van Wordfeud. In verhouding tot het eerder uitgebrachte Nummi, ziet Rummified er verzorgder uit, speelt het wat makkelijker en kan je ook met vier spelers tegelijk een online spelletje spelen.

Update: Rummified wordt helaas niet meer onderhouden. De game is nog wel speelbaar, maar is bijvoorbeeld niet aangepast voor de grotere schermen van de iPhone 6 en later.

Rummified is afkomstig van de Nederlandse ontwikkelaar Appnormal, eerder verantwoordelijk voor de iPhone-apps van Marketingfacts en Intratuin – en bovendien ontwikkelaar van het voetbalvoorspel-spel Football Meister. Ondanks dat uitgebreide Nederlandstalige portfolio is Rummified echter geheel Engelstalig uitgevoerd. Dat geldt zowel voor alle menu’s als de spelregels van Rummikub, die voortreffelijk eenvoudig in twee introschermen worden uitgelegd.

Rummikub is simpel: met de cijfers op je plank maak je reeksen van kleuren of dezelfde waarden. De reeks 1 2 3 mag in dezelfde kleur, bij 8 8 8 8 moet je alle vier verschillende kleuren gebruiken. De cijfers bij elkaar maken het puntenaantal. Pas met 30 punten in één beurt mag je op tafel. Als je niks vanaf je plankje op tafel kan leggen, trek je een nieuw cijfer. Op het moment dat de eerste speler al zijn cijfers kwijt is, worden de cijfers bij de anderen opgeteld en zijn dat hun strafpunten. Maar belangrijk: als je eenmaal op tafel bent, mag je cijferreeksen op tafel uit elkaar halen waar mogelijk, om een cijfer voor jezelf te gebruiken. Dat is de opzet.

Rummified cijfers op tafel Rummified chatsessie

Omdat je graag cijfers bij elkaar wil leggen op je plank om orde te scheppen, kan je de volgorde veranderen. Zowel op de plank als op tafel, trekken de cijfers magnetisch naar elkaar zodat je makkelijk reeksen maakt. De app onthoudt de posities van je cijfers ook. Links erboven zie je hoeveel cijfers er nog in het zakje zitten, met de ster rechtsboven ontlok je de knoppen Pick (één pakken), Reset (plankje ongedaan maken) en Resign (opgeven). De knop rechtsboven leidt naar de in-game chat en met het bolletje centraal bovenin kan je terug naar het hoofdmenu, dat gevoelsmatig boven de tafel zweeft.

Rummified is gratis te downloaden en geeft je dan af en toe na een zet een pop-up reclame in beeld. Tot dusver is er niet nog meer reclame en is dat best te overzien. Voor 1,79 euro kan je het wegkopen, zonder extra andere voordelen. Kortom: gratis heb je de volledige game met alle gelijkwaardigheid ten opzichte van betalende spelers. Netjes.

Rummified hoofdmenu Rummified spelersprofiel

Je kan potjes beginnen tegen één of maximaal drie spelers, zowel willekeurig uitgezocht of geselecteerd uit je Facebook-vrienden. De kans dat je moeder en tante het ook spelen, lijkt helaas niet zo groot als bij Wordfeud. Niet omdat het spel gloednieuw is, maar omdat de teksten en cijfers in het spel erg klein zijn. Daar staat tegenover dat Rummified géén gebruik maakt van Game Center, en gebruik maakt van een eigen netwerk. Daardoor kon Appnormal de applicatie probleemloos koppelen aan het spel op Android, waar hij eveneens vandaag voor is verschenen. Speelt heel Nederland binnenkort Rummified?

Downloaden: Rummified (gratis, vanaf iPhone 3GS en iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2016, 12:33
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen apps, rummikub

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.