iOS game-update: Skip-Bo, Seven – Minimalistic Word Game en Heroes & Castles

Casual monday op de iPhone, iPod touch en iPad vandaag, Het kaartspelletje Skip-Bo is uitgekomen en Seven is een nieuw woordspel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA Seven header iPhone nachtthemaHet is casual maandag in de iOS game-update vandaag. De games die al uit zijn, richten zich op een zo groot mogelijk publiek. Zo is het bekende kaartspelletje Skip-Bo op de iPhone en iPod touch uitgekomen en kan je in alle rust Engelse woorden maken met Seven – Minimalistic Word Game. Eerder vandaag hadden we zelfs al de online Rummikub-game Rummified. Heroes & Castles is minder geschikt voor je moeder. Daarin strijden spelers online met elkaar om kastelen schoon te vegen van indringers.

Minimalistisch en stijlvol woordspel: Seven

GU MA Seven Minimalistic Word Game iPhoneHet leuke van als eerste een spel testen, is dat één matig potje al genoeg kan zijn om een wereldwijde highscore te pakken. Het gebeurde gisteren in Seven – Minimalistic Word Game. Die achtervoeging komt niet uit de lucht vallen. Enerzijds omdat er al zoveel puzzelspellen zijn die Seven heten, dat dit spelletje de toevoeging nodig had. Anderzijds omdat de visuele stijl van het spel inderdaad minimaal is. Het doet vanaf het eerste moment wel erg denken aan Letterpress, het spel van ex-Tweetie ontwikkelaar Atebits. De lege witte menu’s met zwarte tekst en ovalen er omheen, leiden gelukkig wel naar een ander, eigen spel. Daarin moet je Engelse woorden zien te maken in de blokken die er liggen. De woorden die je uit de letters trekt, markeer je groen en als je vervolgens rechtsboven op de Ready-knop drukt, valt de volgende lijn letters. Je kan zelf de inhoud van die lijn beïnvloeden met een veeg er overheen. Je bent af als je scherm geen volgende lijn kan behappen – dus het is taak woorden te blijven maken. Daarvoor heb je vraagtekens en bommetjes in het veld die je respectievelijk kan openspelen tot letter en die letters kunnen verwijderen van het veld. Seven is een leuk woordspel, en dat resulteert al in aardig wat spelers die onze highscore naar het tweede plan speelden. Ter introductie gratis te downloaden.
Downloaden: Seven – Minimalistic Word Game (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Skip-Bo online op de iPhone

GU MA Skip-Bo iPhone iPod touchNet zo simpel als pesten is Skip-Bo, het kaartspelletje waarin in dit geval maximaal vier spelers hun kaarten zo snel mogelijk moeten kwijtraken. Als je beurt begint, open je een stapel met een Skip-Bo of een één. Daarna mag je alle opeenvolgende kaarten die je hebt, spelen. Als je daarna maar weer aanvult tot vijf kaarten in je hand. Wie het eerst volledig door zijn kaarten in de hand op zijn stapel heen is, wint het spelletje. Het beurtelingse spel kan online via Game Center worden gespeeld tegen vrienden op dat netwerk, of offline tegen de computer. Het ziet er wel een beetje saai uit op de iPhone. Waar UNO van dezelfde kaartspelmaker nog frivool geel en ‘gezellig’ is gekleurd, heeft Skip-Bo een bijna zakelijk saaie uitstraling. Tja, logisch dat een kaartspel zijn huisstijl in spelvorm wil doorvoeren, maar raar dat het ten koste moet gaan van het gevoel dat je een gezellig spelletje speelt.
Downloaden: Skip-Bo (€1,79, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Heroes & Castles

GU MA Heroes and Castles iPhoneBeschrijf een verdedigingsspelletje op de iPhone en je zegt dit: links in beeld sta jij met je wapens om de invasie vanaf de rechterkant van het beeld neer te slaan. Bijna elke toevoeging aan dit genre gebruikt die opzet van Plants vs Zombies. Dan belooft Heroes & Castles het wel even anders te doen zeg. In de game van de ontwikkelaar achter N.Y. Zombies 2, speel je één ridder die met de camera in zijn rug de tegenstand te pletter moet meppen. Trollen, ogres, reuzen en ridders infiltreren de kasteelmuren en kan je uit het veld slaan met zware hakbijlen, hamers en meer. De grote klapper is nog niet genoemd: als Heroes & Castles binnenkort uitkomt, kan je het online met anderen samenspelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2012, 18:00
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, letterpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.