Apple stelt Retina-screenshots in de App Store verplicht

Ontwikkelaars zijn verplicht om voortaan retina-screenshots te plaatsen in de App Store. Dient een ontwikkelaar geen retina-beeld in bij het insturen van een update van zijn app, dan wordt deze niet door Apple goedgekeurd.

RetinaApple verplicht ontwikkelaars om voortaan Retina-screenshots van hun iPhone-apps in de App Store te gebruiken. Een update voor een iPhone-app wordt vanaf nu pas goedgekeurd door Apple als de ontwikkelaar de screenshots met een hogere resolutie heeft toegevoegd. Eerder was het mogelijk om screenshots met een resolutie van 480 bij 320 pixels in de App Store te laten zien, de resolutie die wordt gebruikt door de iPhone, iPhone 3G en iPhone 3GS.

Apple plaatste de volgende boodschap via het iOS Developer Program:

Required iPhone & iPod touch Screenshot Upgrade for Retina Display

When you create or update your apps in iTunes Connect, you must upload screenshots that are high-resolution. We require your screenshots as high-resolution images so that your app is optimized for the Retina display.

The requirements for high-resolution images are 960 x 640, 960 x 600, 640 x 960, or 640 x 920 pixels. Images must be at least 72 dpi, in the RGB color space, and the file must be .jpeg, .jpg, .tif, .tiff, or .png. You can update your screenshot files at any time in iTunes Connect.

De resolutie van 480 bij 320 pixels was gangbaar op de eerste iPhones, maar het Retina-scherm van de iPhone 4 verhoogde dit naar 960 bij 640 pixels in 2010. Met het nieuwe beleid maakt Apple het gebruik van deze hogere resolutie nog meer de norm. Apple zou zich met de aanpassing ook kunnen voorbereiden op de volgende iPad: volgens geruchten zou deze ook een Retina-scherm gebruiken. Deze zou een andere resolutie hebben dan op de iPhone 4 en iPhone 4S, maar de iPad kan al langer iPhone-apps openen. Deze zien er minder fraai uit in een gewone resolutie als je ze op een Retina-scherm bekijkt.

Een aantal iPhone-apps ondersteunt de hogere resolutie van het Retina-scherm nog niet. Door ontwikkelaars te verplichten screenshots te maken van deze resolutie, zullen veel apps genoodzaakt zijn om de resolutie te verhogen in een toekomstige update.

Daarom zijn we benieuwd: welke apps gebruiken jullie dagelijks, die dringend een aanpassing nodig hebben voor het Retina-scherm?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 9:34
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, retinascherm, screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.