Nieuwe app Elfstedentocht 2012 voor de iPhone

Elfstedentocht 2012 is een nieuwe schaatsapp, waarmee je informatie over de Elfstedentocht kunt opzoeken.

elfstedentocht iphoneGaat het in 2012 dan toch eindelijk weer gebeuren? De gratis Elfstedentocht-app waar we in iCulture Weekly nog enthousiast over vertelden, is opeens uit de App Store verdwenen – net nu de kans op een Elfstedentocht groter lijkt dan ooit! De app haalde daarom ook niet meer onze lijst met leuke schaatsapps. Maar gelukkig is er alweer een alternatief: de 16-jarige Nathan Sakoetoe uit Rotterdam (bekend van de app iVuurwerk) maakte een nieuwe app, Elfstedentocht 2012.

De app bevat handige informatie voor de Tocht der Tochten: de actuele ijsdikte en luchtvochtigheid, de temperatuur, windsnelheden in Friesland en de Elfstedenroute. Algemene informatie over de Elfstedentocht zit er ook in, maar wat ons betreft ontbreekt er dan nog één cruciaal onderdeel: het nieuws! Wat de Elfstedentocht inhoudt, weten we onderhand wel en de echte weerfreaks hebben al drie, vier apps waarmee ze de temperatuur en de windsnelheid kunnen afmeten. Maar wat de Elfstedentocht juist zo leuk maakt, is de voorpret, het feit dat je nooit weet of ‘ie dit jaar echt doorgaat. De speculatie die soms Apple-achtige proporties aanneemt.

Dat vind je niet in de app terug. Op het eerste scherm is een Wikipedia-tekstje van 7 zinnen te vinden, die uitlegt wat de Elfstedentocht inhoudt. Dit scherm zou ik het liefst willen uitschakelen, want als ik €0,79 heb uitgegeven voor een app mag je toch verwachten dat ik weet wat de Elfstedentocht is. Het tweede scherm is nog het meest interessant, met een overzichtje van ijsdikte en temperatuur, windsnelheid, luchtvochtigheid en een schatting van de kans dat de Elfstedentocht binnen twee weken plaatsvindt. Dit is een wat kaal uitziende tabel, die niet overeenkomt met het oranje screenshot in de App Store, maar die wel in één oogopslag alle info levert.

Er is Google Maps-kaartje waarop de route te zien is (internetverbinding vereist), een lijst met doorkomstplaatsen en een knop waarmee je de tekst ‘It giet oan’ kunt afspelen. Maar omdat de app toch al een mash-up van allerlei content van internet is, had er wat mij betreft ook wel wat bijeengeraapt nieuws van allerlei websites in mogen zitten. De Elfstedentocht is voor heel wat mensen heiliger dan de aankondiging van een nieuwe iPhone, dus ik kan me voorstellen dat ze alle buzz, analyses en meningen rondom het onderwerp willen lezen. Dat zou er ook voor zorgen, dat je telkens weer terugkomt bij de app, omdat je de laatste ontwikkelingen wilt weten.

Ondanks dat: als je de basisinformatie zoekt, is het een handige app, voornamelijk door het scherm met de weersinformatie. Op onze Facebook-pagina hebben we twee promocodes van deze app weggegeven.

Downloaden: Elfstedentocht 2012 (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 10:32
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp schaatsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.