Apple haalt Airfoil Speakers Touch uit de App Store

Apple heeft de iPhone-app Airfoil Speakers Touch uit de App Store verwijderd. De app zou API's gebruiken waar Apple geen toestemming voor gaf.

AirfoilApple heeft de iPhone-app Airfoil Speakers Touch uit de App Store verwijderd. De app zou gebruikmaken van privé-API’s, die vermoedelijk afgelopen maand in een nieuwe update zijn toegevoegd. Hierdoor werd het mogelijk om muziek op je iPhone op een andere iDevice af te spelen. Ontwikkelaar Rogue Amoeba zegt echter dat de app na de update nog steeds voldoet aan al Apple’s voorwaarden.

Volgens Apple gebruikt Rogue Amoeba een privé-API om van de iPhone een AirPlay-ontvanger te maken in de laatste update. De ontwikkelaar stelt echter dat ze met behulp van openbare API’s de functionaliteit hebben ontwikkeld, waardoor de app aan de App Store-regels voldoet. Regel 3.3.1 van de iOS Developer Program licentieovereenkomst stelt echter het volgende:

Applicaties mogen alleen gedocumenteerde API’s op de manier beschreven door Apple gebruiken en mogen geen privé-API’s gebruiken of oproepen.

Deze regel kan breed genoeg opgevat worden om de app uit de App Store verwijderen.

Apple lijkt, ongeacht de redenering achter het verwijderen van de app, niet blij te zijn met de functie die in Airfoil Speakers werd geïntroduceerd. Dit is niet de eerste keer dat een iPhone-app uit de App Store wordt gehaald omdat hij iets doet waar ze niet blij mee zijn: Camera+ was lange tijd onbeschikbaar, omdat Apple liever niet wilde dat de volumeknoppen werden gebruikt om foto’s te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 12:25
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, rogue amoeba, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.