iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

‘Lees dit boek’ uitgekomen: lezen in nieuwe Nederlandse boeken

Lees dit boek is een leuke nieuwe iPad-app waarin je de nieuwste Nederlandse boeken in een virtueel schap ziet. Je kan de boeken met kortingen kopen in iBooks, fragmenten lezen en gratis boeken downloaden.

Lees dit boek iPad iPhone iPod touchEen digitale etalage waarin je de nieuwste Nederlandse boeken kan bekijken en kan inzien, met meer tijd dan je ooit in de boekenwinkel zult hebben. Lees dit boek is een applicatie die veel boekenfans gelukkig zal stemmen en misschien wel meer mensen tot het lezen van boeken kan aanzetten. Eerder kon je al een uitgebreide preview lezen over deze app. Vandaag kwam de app officieel uit.


Lees dit boek hoofdmenuIn een speels hoofdscherm zie je de nieuwste boeken uitgelicht, kan je over het scherm vegen om een korte quote uit het boek mee te pakken en kan je het aantikken om er een pagina’s lang fragment van te lezen.

De boeken in Lees dit boek zijn te koop in de iBookstore van Apple en in die toepassing kan je eveneens lange fragmenten van boeken doorlezen voordat je besluit het al dan niet te kopen. Het bijzondere van Lees dit boek is dan ook niet dát er fragmenten in zitten, maar dat het nieuwe boekenarsenaal op een duidelijke en speelse manier wordt gepresenteerd. Het is de bedoeling dat het virtuele boekenschap altijd 24 boeken zal bevatten, en dat er elke week 4 boeken worden vervangen.

Lees dit boek spelen met kubusOnder elk boek in het hoofdscherm zie je een gemiddelde waardering van het boek, die gegeven is door gebruikers van de applicatie. Als je zelf een beoordeling wilt geven, kan je een account aanmaken in de app. Eveneens kan je een boek delen op Twitter en Facebook.

Een veelbelovende functie van ‘Lees dit boek’ zien we op dit moment slechts half werken en dat is de korting op de vraagprijs die de app oppert. Die lijkt per boek te verschillen. Hogere Kringen van Viveca Sten zou een adviesprijs hebben van 10,99 euro en is in de app voor 8,99 euro aangekondigd. Druk je daarop, dan word je doorverwezen naar de iBookstore en daar zie je die prijs daadwerkelijk staan voor de voorbestelling. Bij Arnon Grunbergs nieuwste boek, De man zonder ziekte, staan 10,99 euro in Lees dit boek, maar vraagt Apple er toch echt 12,99 euro voor. Iets meer transparantie hierin is wel welkom. Het probleem is inmiddels opgelost.

Lees dit boek pagina weergaveAnderzijds is er wel een gratis boek te downloaden in de applicatie als je een account hebt aangemaakt. De App Store-omschrijving wijst uit dat het gaat om een eenmalige introductieactie. Je kan Duivelspiek van Deon Meyer gratis downloaden tot en met 3 juni.

Een fragment uit een boek lezen kan in de eigen boekweergave van ‘Lees dit boek’. Dit laat zich vergelijken met iBooks, maar heeft eigen lettertypes en laat altijd de grote groene navigatiebalk in beeld staan. Dat maakt misschien dat je iets minder makkelijk in een boek komt dan in Apple’s eigen programma, hoewel het voor de rest identiek werkt. Dat zorgt ervoor dat Lees dit boek vooralsnog vooral een heel handig en leuk uitziend overzicht van nieuwe boeken is, waarin je af en toe een korting (en een gratis boek) kan meepakken.

Downloaden: Lees dit boek (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2012, 15:43
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen boeken, lezen, nederlandse apps, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.