Apple: 150 miljoen iCloud-gebruikers, 650.000 apps in de App Store

In de App Store zijn inmiddels 650.000 apps verkrijgbaar en het aantal iCloud-gebruikers is gestegen naar 150 miljoen. Apple maakte het bekend bij de presenatie van kwartaalcijfers.

iCloudGisteravond maakte Apple de kwartaalcijfers van het derde fiscale kwartaal van dit jaar bekend. Er werden het afgelopen kwartaal 26 miljoen iPhones en 17 miljoen iPads verkocht, een groei van respectievelijk 28 en 84 procent. Het totale aantal verkochte iOS-apparaten tot nu toe komt daarmee uit op meer dan 410 miljoen. Van de kwartaalomzet van 35 miljard dollar komt maar liefst 16,2 miljard voor rekening van de iPhone, iPod touch en iPad. Ook maakte Apple bekend dat de App Store inmiddels ruim 650.000 apps telt, waarvan 250.000 specifiek voor de iPad. Ontwikkelaars kregen tot nu toe 5,5 miljard dollar uitgekeerd.

Ook Apple’s clouddienst iCloud groeide het afgelopen kwartaal gestaag door. Apple rapporteerde gisteren een totaal aantal van 150 miljoen gebruikers, een groei van 25 miljoen sinds het vorige kwartaal (april). Die groei zal grotendeels te danken zijn aan het feit dat iCloud gratis is. Wie een iOS-apparaat gekocht heeft wordt er ook meteen bij het opstarten op gewezen dat er gratis een iCloud-account aangemaakt kan worden. Met iCloud kun je onder meer contactpersonen, agenda’s, notities en herinneringen synchroniseren en krijg je gratis 5 GB opslag voor reservekopieën en een e-mailaccount.

Niet geheel verrassend zijn de verkoopcijfers van de iPod. Er werden 6,8 miljoen iPods verkocht, een daling van 10%. Sowieso liggen die tijdens een regulier kwartaal altijd lager dan voorafgaand aan de feestdagen (najaar). De iPod touch is nog altijd het belangrijkste iPod-model voor Apple; meer dan de helft van alle verkochte iPods het afgelopen kwartaal was een iPod touch. Naar verwachting brengt Apple dit najaar naast een nieuwe iPod touch ook een vernieuwde iPod nano uit, die de verkopen weer positief zullen beïnvloeden.

Apple bracht ook nieuwe cijfers van iTunes naar buiten. De omzet die Apple uit iTunes haalde steeg naar 1,8 miljard dollar. Dat is muziek, apps, tv-programma’s, films etc. tezamen. Inmiddels zijn er 28 miljoen muzieknummers en 45.000 films beschikbaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2012, 12:45
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, apple, kwartaalcijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.