iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 50-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Nizo
Camera- en fotografie-apps zijn er al genoeg in de App Store, maar Nizo biedt wel iets speciaals. Met deze app kun je namelijk video’s bewerken terwijl je ze aan het draaien bent. Al tijdens het opnemen van de video verschijnen er knoppen om deze te bewerken. Je kan daardoor dus meteen je filmpje on-the-go bewerken. De app laat je ook allerlei instellingen aanpassen, zoals de ISO-waarde en de resolutie, en hij biedt ondersteuning voor de telefoto-lens van de nieuwste toestellen met dubbele camera.

Alle clips worden in een soort tijdlijn achter elkaar gezet, waarna je de video kan opslaan in je camerarol of via bestandsdeling in iTunes. Je kan ook nog allerlei filters toepassen om het beeld een andere look te geven, zoals een zwart-wit filter. De app biedt ook een aantal voorbeeldvideo’s die door professionals gemaakt zijn, waar je extra inspiratie uit kan halen.

Brawl Stars

De makers van Clash of Clans en Clash Royale hebben deze week iets nieuws uitgebracht. Brawl Stars heeft hetzelfde grafische stijltje, maar speelt wel anders. Je werkt in deze game samen met de andere spelers om het op te nemen tegen andere teams. Er zijn allerlei verschillende spelmodi en de besturing is uiteraard helemaal aangepast voor de touchscreens. De game is gratis te spelen, maar net als bij de andere games van ontwikkelaar Supercell zijn er in-app aankopen om je progressie te versnellen.

Tony Hawk’s Skate Jam

Jaren geleden waren de games van skater Tony Hawk razend populair op de spelcomputers. Tony Hawk’s Pro Skater 2 is zo’n populaire titel en nu is er ook een skategame op iOS beschikbaar. In de game ontdek je verschillende skateparken en voer je de tofste stunts uit. Maak gebruik van alle obstakels in je omgeving om langs ramingen te glijden en de koning van het skatepark te worden. De game heeft een carrièremode, toernooien en nog veel meer. Hij is gratis te spelen, maar met in-app aankopen uit te breiden.

Moment – Pro Camera

In een eerdere editie van de App Gemist van afgelopen juli bespraken we ook al de Moment-app, afkomstig van de accessoiremakers voor fotografie. De nieuwste update focust vooral op video. Je kan meerdere kleurprofielen kiezen en je hebt meer controle over de kwaliteit van het beeld. Maar bij video is ook het geluid belangrijk en met de real-time audiometers regel je dit tijdens het filmen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.