iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 49-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: LEGO AR Playgrounds
Deze LEGO-game werd tijdens de afgelopen WWDC gedemonstreerd en heeft een sterke focus op augmented reality. Met de app voeg je de virtuele realiteit samen met de bekende bouwsteentjes. Het eerste thema dat de app ondersteunt is de Ninjago-serie. De app werkt momenteel met twee sets: LEGO Ninjago Dieselnaut (70654) en LEGO Ninjago Dragon’s Pit (70655).

Richt de camera van je iPhone of iPad op de speelset en alles komt tot leven. Allerlei effectjes, animaties en spelletjes kun je dankzij de app en de fysieke LEGO-sets aanschouwen en spelen op je iOS-toestel. De app ondersteunt ook ARKit 2.0, zodat je zelfs in multiplayer de AR-functies kan gebruiken. In het inbegrepen spelletje moet je zo lang mogelijk zien te overleven en de hoogste score behalen. De game is vooral voor kinderen leuk, zeker met Sinterklaas net achter de rug en met de kerst in zicht.

AirBar

Voor AirPods-liefhebbers hebben we deze week de Mac-app AirBar. Wissel jij vaak tussen je iPhone en Mac als je naar muziek luistert via je AirPods? Wisselen kan via de speaker-knop in de menubalk van je Mac, maar met deze simpele Mac-app moet het nog sneller gaan. Met een enkele klik in de menubalk ben je verbonden. De app forceert eigenlijk de Bluetooth-verbinding, zonder dat je door je instellingen hoeft te bladeren. Wel zo makkelijker.

AirBar is te downloaden via GitHub.

Sofa

Op iCulture kon je al eens onze lijst van apps om tv-series mee bij te houden raadplegen, maar deze week is er een nieuwe bij gekomen. Sofa biedt echter nog veel meer dan alleen tv-series of films. Je kan namelijk ook boeken en podcasts bijhouden, dus dan weet je precies wat je allemaal al gezien, gelezen en beluisterd hebt. Je zoekt in de app naar titels die je kan toevoegen aan je kijk-, lees- of luisterlijst. Van elke titel zie je een korte samenvatting waar het over gaat, inclusief bijbehorende cover. De app werkt ook met Siri Shortcuts en is het proberen waard als je nog naar iets soortgelijks op zoek was.

Loopback 2

Als je op de Mac veel met audio werkt, kan Loopback goed van pas komen. De app bestaat al een tijdje maar deze week verscheen versie 2. Met Loopback koppel je de audio van verschillende apps aan elkaar. Je kan dan bijvoorbeeld de audio van iTunes combineren met de audio-input van je microfoon en deze doorsturen naar de nodige software om het geheel te verwerken. In Loopback 2 koppel je de apps en audio-ingangen met een soort van touwtjes aan elkaar, dus de interface is voor iedereen meteen duidelijk. Ook kun je per audiobron het volume bepalen en precies zien hoe hard elk audiokanaal staat.

Loopback is wel vrij kostbaar, want een enkele licentie kost $120. Heb je al de eerste versie, dan kost de upgrade naar Loopback 2 je $59. Downloaden kan via de website van de ontwikkelaar.

Strike

Strike is een nieuwe schrijfapp voor zowel Mac als iOS. De app ondersteunt Smart Markdown voor de juiste opmaak, tabellen, grafieken, bijlagen, foto’s en nog veel meer. Je kan samenwerken met andere gebruikers en beide versies synchroniseren via iCloud. Je kan ook wiskundige berekeningen toevoegen en je bestanden opfleuren met thema’s. Op de iPad ondersteunt Strike de Apple Pencil en op de Mac werkt de app samen met de donkere modus.

Strike op de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.