Microsoft Office met dark mode op de Mac.

Microsoft Office op de Mac werkt nu met donkere modus en meer

Microsoft heeft een flinke update uitgebracht voor de Office-apps. Word, Powerpoint, Excel en Outlook ondersteunen nu allemaal de donkere modus. Maar er is nog meer toegevoegd.

Als je bijvoorbeeld voor je werk afhankelijk bent van Microsoft Office of Apple’s iWork en gebruik je dit het liefst in de donkere modus op de Mac, dan kwam je automatisch uit bij Pages, Numbers of Keynote. Apple’s apps ondersteunen namelijk al sinds de introductie van macOS Mojave de donkere weergave. Maar ook Microsoft heeft niet stilgezeten, want alle Office-programma’s werken nu met deze weergave samen.

Microsoft Office met dark mode op de Mac

Of je nu een brief aan het schrijven bent in Word, statistieken aan het verwerken bent in Excel of een presentatie in elkaar aan het zetten bent in Powerpoint: het kan nu allemaal in de donkere weergave. Dit zorgt ervoor dat je minder afgeleid raakt door menu’s, knoppen en andere tools. De focus ligt vooral op het werk waar je mee bezig bent. Om de dark mode te activeren hoef je deze alleen maar in te stellen in de systeemvoorkeuren van macOS Mojave. Als je Microsoft Office bijgewerkt hebt naar versie 16.20, openen de apps automatisch in het donker. Ook aan de styling is voor sommige gebruikers wat gesleuteld, want Microsoft is begonnen met de uitrol van de Ribbon Visual Refresh.

Daarnaast zijn er nog meer functies toegevoegd. In Powerpoint kun je nu eenvoudig een foto vanaf je iPhone invoegen, dankzij de ondersteuning voor Apple’s Continuïteitscamera. Je klikt in een sheet van je presentatie op de rechtermuisknop en kiest voor Maak foto. Vervolgens kies je een iPhone of iPad en maak je met de camera de foto, die daarna automatisch in je presentatie gezet wordt. Deze functie is helaas alleen beschikbaar in Powerpoint en niet in Word of Outlook. Hiervoor is macOS Mojave vereist.

Verder is er een nieuwe instelling in Word die ervoor zorgt dat je tekst altijd hetzelfde lettertype heeft, op welke computer je hem ook opent. Dit voorkomt dus dat de lay-out ineens anders is op een andere Mac of pc. In Outlook kun je nu eenvoudig je agenda delen met vrienden of familie en zie je precies wie er naar een meeting komt na het versturen van een uitnodiging. Op Microsoft’s website staan nog meer kleine verbeteringen opgesomd.

De update is beschikbaar voor zowel Office 365-abonnees als gebruikers van de Office 2019-licentie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2018, 8:44
Bron Bron Microsoft
Categorie Apps
Onderwerpen dark mode, microsoft office

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.