iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 28-2018 in App Gemist

Affinity Designer, Trism 2 en meer

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Affinity Designer
Affinity Photo is inmiddels een bekende en populaire fotobewerker, dat je kan gebruiken als alternatief voor Photoshop. Dezelfde ontwikkelaar heeft deze week Affinity Designer naar de iPad gebracht. Het is de tweede geavanceerde iPad-app van Sherif, die helemaal geoptimaliseerd is voor de nieuwste iPads. Je hebt dan ook wel minimaal een iPad Air 2 nodig om de app te kunnen gebruiken. Als je aan deze eisen voldoet, kun je met Affinity Designer professionele illustraties maken. Of je nu logo’s moet ontwerpen, je eigen t-shirts maakt of gewoon graag op professioneel niveau tekent, voor elke type professional kan Affinity Designer van pas komen.

Als je een iPad hebt die geschikt is voor de Apple Pencil, dan kun je ook die bij deze app gebruiken. De app houdt rekening met hoe hard je met de pen drukt en hoe je hem vasthoudt, zodat het net lijkt alsof je met een echte pen tekent. De app werkt samen met iCloud Drive, zodat al je werken in de cloud opgeslagen staan en op al je apparaten te bekijken zijn. Wat ook belangrijk is voor dit soort apps, is dat de framerate altijd op 120fps zit. Dat wil zeggen dat alles zeer vloeiend reageert en er geen haperingen zijn. Ook allerlei geavanceerde opties wat betreft kleur zijn in Affinity Designer aanwezig.

Trism 2

Als je al sinds de beginjaren van de App Store een iPhone hebt, dan komt de naam Trism je misschien wel bekend voor. Deze game verscheen toen de App Store haar deuren opende en was meteen een grote hit. Nu tien jaar later heeft dezelfde ontwikkelaar eindelijk een vervolg uitgebracht. Trism 2 heeft dezelfde bekende puzzelformule, dat het best te vergelijken is met Bejeweled. Deze keer heeft Trism een heel eigen verhaal en kun je de wereld van de personages zelf ontdekken. De game is een eenmalige aankoop zonder extra in-app aankopen of reclame.

Moment – Pro Camera

Je kent Moment misschien van de verschillende cameralenzen voor je iPhone, maar ze hebben nu ook een professionele camera-app gemaakt. De Moment – Pro Camera-app is flink geüpdatet van een standaard camera-app naar een veel uitgebreidere variant. Tegen een in-app aankoop van €3,49 kun je de ISO, sluitertijd en andere waardes handmatig aanpassen. Je kan met de app ook RAW-foto’s maken, zodat je zeker weet dat de kwaliteit behouden blijft. Volgens de makers is er maandenlang hard gewerkt aan deze compleet vernieuwde app.

Text Case

Ontwikkelaars, schrijvers en programmeurs kunnen hun voordeel halen uit Text Case. Deze simpele kleine app zet je tekst om in allerlei versies met verschillende opmaak. Met een druk op de knop begint elk woordje met een hoofdletter, maak je er een URL-geschikte zin van, zet je alles in hoofdletters of zelfs achterstevoren. De app heeft een extensie, zodat je vanuit het deelmenu in heel iOS de tekst kan kopiëren en omzetten.

Text Case.

The Birdcage

Ben je gek op escaperooms? Dan moet je The Birdcage eens proberen. Zoals de naam al zegt draait alles om vogelkooien, die je moet openmaken door puzzels op te lossen. De game is geïnspireerd op het bekende The Room, waarvan op iOS inmiddels al meerdere delen verschenen zijn. The Birdcage heeft ook eigen verhaal, dat draait om een koning die zijn zoon verloor door een ongeluk. Daarom heeft hij alle vogels waar zijn zoon zo van hield in een kooi gestopt. Het is nu aan jou om de vogels weer vrij te laten en de wind te laten waaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.