Google Maps Match

Google Maps geeft aanbevelingen op ‘Voor jou’-tabblad

Google heeft vandaag in 40 landen een 'Voor jou'-tabblad toegevoegd aan de iPhone-app. Daarmee kun je gepersonaliseerde tips in beeld krijgen. De Android-versie is nu beschikbaar in 130 landen.

Google Maps ‘Voor jou’

‘Voor jou’ is een nieuw tabblad rechtsonder in de toolbar. Je ziet hier een nieuwsfeed met restauranttips voor jouw regio. Afhankelijk van de plaatsen en buurten die je volgt of waar je interesse in hebt getoond krijg je nieuwtjes en aanbevelingen te zien. Dat moet ertoe leiden dat je eens wat vaker een restaurant in de buurt bezoekt. Het kan ook handig zijn tijdens trips. Google weet immers waar je naartoe gaat en waar je bent, onder andere dankzij de Google Trips-app.


Hoe meer data je aan Google geeft, hoe beter het zoekbedrijf je kan informeren. De functie hangt samen met de ‘Bekijk je match’-functie die al een tijdje geleden werd ingevoerd. Daarmee geeft Google aan hoe goed een bepaald zoekresultaat bij je past.

De nieuwsfeed van ‘Voor jou’ is echter wat minder gestructureerd. Hierbij krijg je geen aanbevelingen per zoekopdracht, maar vrij willekeurige suggesties van plekken die je eens zou kunnen proberen. Ze zijn afkomstig van recente nieuwtjes over openingen of nieuwe menu’s. Het tabblad bevat instellingen zodat je kunt aangeven welke gebieden je wilt volgen, op basis van je interesses of locatiehistorie. Ook kun je handmatig regio’s toevoegen. Je kunt hierbij helaas niet zoeken.

Google Maps Voor jou-tabblad

Aanbevelingen per gebied
Selecteer je een klein gebied, dan zul je geen locaties te zien krijgen. De app adviseert dan om iets meer uit te zoomen, zodat het gebied groter wordt. In kleine dorpen kan het bijvoorbeeld een uitdaging zijn om nieuw geopende restaurants te vinden en ben je wellicht aangewezen op de meest nabijgelegen grotere stad.

De info is afkomstig van derde partijen. Zie je iets leuks, dan kun je dit bookmarken om later te bezoeken. Je hebt daarbij de keuze uit Favorieten, Hier wil ik heen, Plaatsen met ster of een zelfgemaakte nieuwe lijst.

Google Maps voor jou opslaan

Je krijgt het Voor jou-tabblad vanzelf te zien tijdens het gebruik van Google Maps op je iPhone. Je hoeft de app dus niet te updaten.

Lees ook onze tip over Google Maps Match voor meer info over de andere aanbevelingsfunctie van Google.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2018, 16:34
Categorie Apps
Onderwerp google maps
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.