Djay Freemium

Populaire Algoriddim djay-app voortaan gratis met nieuw betaalmodel

De djay-app van Algoriddim stapt over naar een freemium model. De app wordt gratis, maar voor extra functies op iPhone en iPad ga je betalen per maand.

Algoriddim’s djay is al jarenlang een populaire app voor DJ’s. De ontwikkelaar heeft momenteel 8 apps in de App Store en daar komt nu een nieuwe bij, die alle andere moet vervangen. Dat komt omdat djay overstapt naar een freemium model. Je kunt de app voortaan gratis downloaden op je iPhone of iPad en vervolgens betaal je maandelijks om alle functies te mogen gebruiken. Dat geldt voor beide apparaten, dus als je betaalt heb je de functies zowel op je iPhone als iPad beschikbaar.

Djay voortaan gratis via freemium-model

Eerder kozen apps van zelfstandige ontwikkelaars ook al voor dit model. Denk bijvoorbeeld aan Carrot Weather, Bear en Ulysses, drie even populaire apps die overschakelden naar het nieuwe betaalmodel met betalingen per maand. Op deze pagina is te lezen waarom de ontwikkelaars hiervoor hebben gekozen.

Djay voortaan gratis

Net als in de eerdere apps kun je je Spotify-bibliotheek laden vanuit de app. Je hebt hier wel Spotify Premium voor nodig. Je kunt een nummer kiezen, het juiste moment opzoeken en een zogenaamd cue point zetten. Zeker als je een iPad Pro hebt en via USB-C een extern scherm aansluit kun je op deze manier een mooie werkplek maken. Je kunt ook een MIDI-controller direct op je iPad aansluiten via USB-C. Alles wordt gesynchroniseerd met de Mac-versie van djay.

Djay gratis met freemium functies

Voor apps die je dagelijks gebruikt kan een subscription-model gunstig zijn, omdat de ontwikkelaar inkomsten houdt om de app steeds te blijven onderhouden. Maar het kan andere gebruikers ook afschrikken. Voorheen koos djay ervoor om te wachten met nieuwe functies, om ze vervolgens in een betaald pakket aan te bieden. Ook is het handige dat de functies werken op alle platformen.

Als je de nieuwe app installeert kun je de pro-versie een tijdje gratis proberen. Daarna blijven de basisfuncties gewoon beschikbaar en kun je de app blijven gebruiken zonder druk om te gaan betalen. Zo hou je toegang tot je iTunes- en Spotify-bibliotheek, de twee decks, Automix AI en (beperkte) ondersteuning van hardwarecontrollers. Wil je slimme afspeellijsten, vier decks, de mogelijkheid om cues te zetten, video’s mixen en betere ondersteuning voor hardware, dan zul je de portemoneee moeten trekken. Ook kun je alle samples en loops gebruiken, zonder dat je daar extra voor heeft te betalen. De bestaande djay-apps zullen op termijn gaan verdwijnen. Djay Pro kost $40 per jaar en bestaande gebruikers betalen het eerste jaar $10.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2018, 9:07
Categorie Apps
Onderwerpen dj, muziek
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.