iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 17-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 17 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

iCulture App van de Week: Typewise
Wil je meer uit je toetsenbord halen dan wat je met het standaard iPhone toetsenbord kan? Download dan Typewise. Dit alternatieve toetsenbord voor de iPhone is al jaren beschikbaar en was zelfs een van de eersten op de markt. Het kenmerkende honingraad-ontwerp maakt Typewise uniek. Deze week heeft het toetsenbord een grote update gekregen.

Typewise gebruiken

Het doel van Typewise is om sneller te typen met minder tikfouten. De ontwikkelaars beloven in de nieuwste update dat je tot 4x betere prestaties krijgt van het AI-toetsenbord. Het systeem leert dus hoe jij typt en waar je vaak foutjes maakt. Naarmate je het vaker gebruikt merk je dat het sneller gaat. Ook aan je privacy is gedacht, want Typewise heeft niet je camera, microfoon of identiteit nodig. Dat is bij andere toetsenborden vaak anders.

Bekijk ook

Alternatieve toetsenborden installeren op iPhone en iPad

Alternatieve toetsenborden installeren op je iPhone of iPad is een fluitje van een cent. We leggen uit hoe je toetsenborden van derden kunt installeren en verwijderen. En hoe zit het met de privacy?

SongLinkr

Veel mensen zullen het kennen: je wil een liedje delen met je vrienden, maar zij gebruiken een andere muziek streamingdienst. Je kunt het nummer dus niet delen en je staat voor twee opties: de YouTube-clip zoeken of helemaal niet meer delen. Het is gewoon onpraktisch. Daarom is er nu SongLinkr. Deze dienst maakt het cross-platform delen van muziek makkelijk.

Je kunt eenvoudig vanuit het deelmenu van bijvoorbeeld Spotify of Apple Music het huidige nummer openen in SongLinkr en de app doet de rest. Naast deze diensten biedt de app ook ondersteuning voor YouTube, Soundcloud, Google, Amazon, Deezer en meer. De app is helemaal gratis, maar kan hier en daar wel wat fraaiere visualisaties gebruiken. Functioneel is het zeker!

OnMail

Je hebt mooie mail-apps en je hebt OnMail. Deze app is veel mooier dan alle andere mail-apps die je kunt downloaden. OnMail is gefocust op het overzichtelijk houden van je inbox. Bij de standaard Mail-app van Apple krijg je alle mails in een lijst binnen, soms gefilterd en soms niet. Met OnMail is het de bedoeling dat jij bepaalt wie in jouw inbox komt. Bij een mail van een nieuw adres kun je dit adres bij de voordeur al tegenhouden door het contact te weigeren. De app werkt met allerlei handige veegbewegingen.

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Een nadeel van OnMail is dat je moet betalen om alle functies te gebruiken. Zo kun je met de gratis versie geen andere maildiensten zoals Outlook en Gmail gebruiken. Je moet het dan doen met je gratis @onmail.com account. Een betaald abonnement kost $5 per maand of $50 per jaar. Voor het totale pakket aan functies betaal je $10 per maand of $100 per jaar. Op de website van OnMail bekijk je alle functies.

Dogname

Haal je binnenkort een hond in huis, maar heb je nog geen naam bedacht? Download dan Dogname. Deze app noemt zich de Tinder voor hondennamen. Het is de bedoeling dat jij en je partner de app downloaden en kiezen uit alle hondennamen. Swipe naar links voor een leuke naam, swipe naar rechts voor een stomme naam. Vinden jij en je partner allebei een naam leuk? Dan is er een match! De app is helemaal gratis.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.