Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale: alles wat je moet weten over deze game

Lees alles over Fortnite Battle Royale, de populaire game voor iPhone en iPad. Ontdek hoe je Fortnite speelt, wat het kost en hoe je een meester wordt in deze game. Overleef zo lang mogelijk en maak de slimste keuzes!

Fortnite Battle Royale is als mobiele game in korte tijd populair geworden. Meer dan een miljoen mensen hebben Fortnite Battle Royale al gespeeld en dat aantal stijgt alleen nog maar verder. Het is op een paar punten een unieke game, die je heel anders speelt dan titels zoals PUBG. Wil je meer weten over Fortnite, lees dan deze round-up van alles wat je moet weten!

Wat is Fortnite Battle Royale?

Fortnite Battle Royale is het beste te omschrijven als een kruising van Minecraft en PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Je gaat op zoek naar grondstoffen waarmee je allerlei dingen kunt bouwen, net als in Minecraft. Maar tegelijk is het ook een third-person shooter waarbij je tegenover 99 andere spelers moet proberen te overleven. Degene die het laatst overblijft heeft gewonnen.

Deze game is sinds maart 2018 ook op iPhone en iPad te spelen.

Hoe speel je Fortnite Battle Royale?

In de game word je met 100 mensen op een relatief klein eiland gedropt. Het gaat erom zo lang mogelijk te overleven. Aan het begin van het spel val je uit de lucht aan een parachute en land je ergens op het eiland. Je moet spullen gaan zoeken, zoals wapens en munitie om jezelf te verdedigen tegen de andere spelers. Door een opkomende storm wordt het speelgebied echter steeds kleiner, waardoor alle resterende spelers naar een bepaald deel van het eiland trekken. Daar kom je elkaar dus vaker tegen en moet je vaker verstoppen. Het kleiner worden van de kaart zorgt ervoor dat het spel op een gegeven moment afgelopen is, omdat je je nergens meer kunt verschuilen.

Je kunt maar een beperkte hoeveelheid wapens en items meenemen. Elke speler heeft een pikhouweel waarmee je materiaal kunt loshakken om te gebruiken als bouwmateriaal. Je kunt muren, trappen en deuren bouwen zodat je je kunt verschuilen. Dit is niet verplicht, maar veel mensen doen het om hun kansen te vergroten om te overleven.

Fortnite Battle Royale

Hoe zit het met Fortnite invites?

Fortnite Battle Royale is sinds 12 maart in de App Store verkrijgbaar, maar ontwikkelaar Epic Games werkt met uitnodigingen. Je moet je hiervoor inschrijven via de website, waarbij je je e-mailadres invult. Je krijgt na verloop van tijd een invite om aan de game deel te nemen. Het is niet te voorspellen hoe lang dit duurt; dit is afhankelijk van je plaats op de wachtlijst.

Ook kun je een invite ontvangen van vrienden die de game als speler.

De uitnodiging bevat de volgende tekst:

Welcome to the Fortnite Invite Event on iOS!

Congratulations!

You’re in! You now have access to the Fortnite Invite Event on iOS. Jump in on your iOS device and start winning on the go! Note: We will email you when you are granted friend invites.

Wat kost Fortnite?

De game is gratis te downloaden en te installeren. Zelfs de console- en pc-versies van de game zijn gratis, maar er zitten wel wat in-app aankopen in. Zo kun je je karakters een ander uiterlijk geven. Deze aankopen zijn niet noodzakelijk om de game te kunnen spelen, maar ze kunnen Fortnite wel wat leuker maken.

Is Fortnite crossplatform?

De mobiele versie van Fortnite is vergelijkbaar met de console-versie, zodat je alle opties op alle platformen tot je beschikking hebt. Je speelt tegen mensen op iOS, Mac, Windows, PlayStation 4 en uiteindelijk ook Android. De Xbox One-versie is de enige uitzondering, want die werkt niet crossplatform.

Fortnite Battle Royale

Fortnite reviews voor iOS

Hoe bevalt de game op iPhone en iPad? Gelukkig zijn er al meerdere reviews van Fortnite verschenen, waarvan we hieronder een aantal samenvatten. De meeste Fortnite reviews zijn positief tot laaiend enthousiast, vooral omdat de gelijkenis met de versies op PS4, Xbox One en pc zo groot is. Fortnite is mobiel een verbazingwekkend goede omzetting, al zitten er nog wel wat verbeterpuntje aan.

Fortnite review door The Verge

Tom Warren van The Verge noemt Fortnite op de iPhone “een spannende vooruitblik op de toekomst van mobiel gamen”. De game was goed te spelen op een iPhone X en iPad Pro; er traden geen problemen met de framerate op. Ook vindt hij de speciale visuele hints in de mobiele versie erg prettig, zodat hij weet waar de schoten en voetstappen vandaan komen, zelfs als je geen oordopjes in hebt. Maar Warren vindt wel dat de aanraakbediening op het scherm soms wat onhandig zijn en dat het lastig is om op tegenstanders te richten, als je geen muis of controller hebt, waarmee je sneller en nauwkeuriger kunt reageren. Verder lezen.

Fortnite controls mobiel

Fortnite review door GameSpot

Chris Periera van GameSpot is positief over de mobiele versie van Fortnite, maar had ook moeite met de controls. Die zijn best lastig, omdat je een hoop dingen tegelijk moet doen als je niet beschikt over fysieke knoppen. Wel word je iets geholpen door het automatisch richten. De performance is goed, maar visueel ziet het er wel minder uit dan de console- en desktopversies. Verder lezen.

Fortnite review door TouchArcade

Volgens de reviewer van TouchArcade voldoet Fortnite op alle fronten op mobiel: visueel, de framerate en de controls, het is allemaal prima geregeld. En de game is op mobiel net zo leuk om te spelen als op andere platformen. De lengte van de game is heel geschikt voor je iPhone, al moet je wel rekening ermee houden dat je batterij sneller leeg is. Wel moet je beseffen dat TouchArcade de game op een iPhone X speelde, dus op een andere iPhone of iPad kan het minder lekker spelen. En als je crossplatform speelt kun je als mobiele speler in het nadeel zijn. Verder lezen.

Fortnite Battle Royale aankondiging

Fortnite tips voor beginners

Ben je net begonnen met Fortnite, dan heb je misschien wat tips nodig om zo lang mogelijk te overleven.

#1 Vind snel mogelijk een wapen

Als je wilt overleven in Fortnite is het belangrijk om zoveel mogelijk items te hebben. Sprig zo snel mogelijk uit de Battle Bus om aan de skydive te beginnen en probeer met maximale snelheid op een plek te komen waar je gebouwen herkent. Probeer daarna een wapen in handen te krijgen; alles is beter dan het standaard pikhouweel, dat maar een damage van 10 punten uitdeelt. Een pistool is dan een stuk effectiever, dus pak alles wat je pakken kan in de eerste momenten. Pak het liefst een wapen in een groene, paarse, blauwe of gouden kleur, maar lukt dat niet dan is een andere kleur ook prima. Wacht niet af in de hoop dat je later wel een beter wapen tegenkomt. Die kans komt er misschien niet en voor je het weet ben je uitgeschakeld. Na het vinden van een goed wapen is je volgende prioriteit het vinden van een schild of genezend (healing) item.

#2 Probeer te landen op een dak

Sommige gebouwen hebben wapens op het dak, maar er zitten soms ook verborgen schatten onder de dakpannen. Gebruik je pikhouweel om ze open te breken. Daarna kun je een verdieping zakken om items te zoeken, totdat je op de begane grond bent aangekomen. Bij toekomstige gebouwen kun je een helling bouwen en opnieuw op het dak beginnen en van daaruit naar beneden werken. Luister goed, want je hoort als er iets is verborgen in een chest. Vaak zijn ze op de bovenverdiepingen van een gebouw te vinden.

#3 Probeer als beginner te landen in een afgelegen gebied
Als je bedenkt dat er 100 spelers meedoen, dan is de kaart van Fortnite eigenlijk best klein. In recente updates zijn er meer plekken bijgekomen waar je kunt bouwen, maar dit zijn ook de plekken waar je de meeste andere spelers vindt. Daardoor loop je meer kans om te worden uitgeschakeld, zeker als onder de vluchtroute van de Battle Bus zit.

Je zou ervoor kunnen kiezen om naar een ander gedeelte van het eiland te gaan, vooral als je beginner bent en de game nog moet leren kennen. Dit voorkomt dat je binnen een paar seconden na het landen al bent uitgeschakeld. Je kunt in een afgelegen en rustiger gebied wat meer ervaring opdoen met het zoeken naar items, zodat je in een later stadium wat meer ervaring krijgt met gevechten.

#4 Blijf niet stilstaan

Als je in Fortnite te lang stil blijft staan, ben je dood. Terwijl je in PUBG nog tijd krijgt om even te relaxen, is dat in Fortnite een slechte strategie. Tijdens het herladen van je wapens of het herstellen van je verwondingen is het belangrijk om te blijven bewegen. ook als je iemand aanvalt. Kleine bewegingen maken het lastiger voor snipers om je te raken. Als je omhoog springt tijdens een gevecht vergroot je je kansen om te overleven. Het is nu eenmaal lastiger om een bewegend doelwit te raken.

Blijf daarbij altijd alert op je omgeving, ook wat er boven je gebeurt. Een populaire tactiek is om een boomhut of ander hoog bouwwerk te maken, zodat je anderen van bovenaf kunt aanvallen. Let je hier niet op, dan kun je worden verrast en heb je weinig dekking.

#5 Bouw strategisch

Het leuke van Fortnite is dat je niet alleen aan het vechten bent, maar ook kunt bouwen. Om succesvol te zijn in de game moet je ook hier ervaring mee krijgen. Begin met het verzamelen van wat materiaal, door met je pikhouweel wat hout, steen en metaal los te wrikken. Als je slim bent kies je voor de wat grotere bomen en stukken hout, omdat dit het snelst gaat. Heb je metaal nodig, kies dan een wat groter voertuig. Door te bouwen kun je hoger boven het landschap komen, op moeilijk bereikbare plekken, maar vooral in de laatste fasen van de game kan het beslissend zijn. Aan het einde van het spel zie je dat de nog resterende spelers veelal iets gebouwd hebben om te kunnen schuilen. Doe dit dus ook: een zelfgebouwd fort is je beste verdediging. Als je schuilplaats wordt geraakt heb je tijd om te reageren, terwijl je geen plek hebt om te schuilen als je als enige op de grond staat.

#6 Kies je items gevarieerd

Je hebt maar vijf slots die je kunt vullen met wapens en healing items, zoals verband, potions en Slurp Juice. Probeer hier een goede keuze in te maken. Potions kun je opdrinken om weer een slot vrij te maken, zodat je weer ruimte hebt voor iets anders. Neem liever een medkit mee dan een rolletje verband. Of nog beter: pak een Chug Jug mee, want daarmee vul je je gezondheid én je schild tegen aanvallen tegelijk aan. Probeer ook met je wapens variatie aan te brengen. Kies iets voor aanvallen op korte afstand zoals een shotgun en voor iets langere afstanden een assault rifle.

#7 Speel met vrienden

In je eentje spelen tegen 99 anderen is moeilijk, dus als je beginner bent is het leuker om met wat vrienden te beginnen in de duo of squad mode. Daarbij word je niet meteen gedood, maar ga je eerst neer, zodat je vrienden kans hebben om je weer op de been te krijgen. Heb je geen vrienden die Fortnite spelen, dan is er ook de auto-fill optie. Daarbij word je in een team gezet met drie wildvreemde spelers. Misschien minder leuk, maar je hebt meer kans om te overleven.

Fortnite controls

#8 Timing is alles

Zodra je in een storm komt zal je gezondheid achteruit gaan en je wordt daarbij niet beschermd door je schild. Bereken hoe ver je moet lopen om aan de storm te ontsnappen. De kaart is niet gigantisch groot, maar toch kun je worden overvallen als de stormcirkel kleiner wordt. De kaart bestaat uit blokjes, die elk ongeveer 45 seconden kosten om te doorkruisen. Daarbij wordt geen rekening gehouden met moeilijk begaanbaar terrein. Wees dus erop voorbereid en weet hoe ver je je moet verplaatsen. Je ziet een countdown timer die aangeeft hoe lang het nog duurt voordat de stormcirkel eraan komt. En daarna krijg je te zien hoe lang het nog duurt totdat de cirkel volledig is gekrompen. Hou beide in de gaten, zodat je geen tijd te kort komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apps
Onderwerp games
Devices iPad, iPhone
Software iOS