Angry Birds Friends uitgekomen voor iPhone en iPad: gratis deel met wekelijkse highscores

Angry Birds Friends is de nieuwste Angry Birds-game voor iPhone en iPad en laat je gratis highscores halen tegen Facebook-vrienden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Angry Birds Friends iPhone iPad uitgekomenDe vijfde zesde echte Angry Birds-game is uitgekomen voor de iPhone en iPad. De opvolger van Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio, Angry Birds Space en Angry Birds Star Wars heet Angry Birds Friends, is voor het eerst een universele app en is gratis te downloaden. Het deel was al op Facebook te spelen en nu dus overgezet naar het touchscreen. In Friends gaat het erom dat je elk level een zo hoog mogelijke score neerzet tegenover vrienden op het sociale netwerk. Daarvoor moet je verplicht inloggen met Facebook.

Angry Birds Friends scoresJe kan Angry Birds Friends zien als de Bejeweled Blitz-variant van de serie. Het gaat er dit keer niet om een spel compleet te spelen met alles op drie sterren, maar de nadruk ligt op het halen van de hoogste score ten opzichte van je vrienden. Elke week is er opnieuw een race naar de top, omdat daarna de scores worden hersteld en opnieuw beginnen. Ook andere bekende trucjes van Facebook-games hebben hun weg gevonden naar Angry Birds. Zo kan je vrienden cadeaus sturen en kan je die ook van anderen ontvangen. Eveneens kan je highscores meteen publiceren op het sociale netwerk. De scores van de weekuitdagingen worden bij elkaar opgeteld en zo wordt de vriendenranglijst opgemaakt. Je hebt Facebook én een constante internetverbinding nodig om Friends te spelen.

Voor het zover is, word je eerst aan de hand genomen in vijf introductielevels die je uitleggen dat dit deel doorspekt is van de power-ups. Met rode pijlen word je verzocht de eerste power-ups te proberen zoals een vizier zodat je beter kan zien hoe je mikt, een opgevoerde katapult zodat je langer in de lucht kan blijven en meer. Er is zelfs een aardbeving zodat je varkens van hun plek kan laten trillen.

Angry Birds Friends screenshot

De power-ups die al snel zorgen voor veel hogere scores, raken natuurlijk op en kan je bijkopen in een winkel in de game. Bij de eerste in-app aankoop die je doet, verwijder je ook de reclame uit het spel en zo wordt het aantrekkelijk gemaakt al een eerste keer te betalen voor het spel. Maar ook daarna kan je alle power-ups aanschaffen tegen betaling van munten die je weer kan kopen met écht geld.

Downloaden: Angry Birds Friends (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 17:47
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, facebook, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.