Code-R: iPad-app voor dodenherdenking van Anne Frank Stichting

De Nederlandse iPad-app Code-R brengt verhalen over de Tweede Wereldoorlog om bij te dragen aan het besef van jongeren op dodenherdenking.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Code-R dodenherdenking appDe Anne Frank Stichting heeft een eigen iPad-app uitgebracht die natuurlijk niet toevallig vlak vóór de dodenherdenking op 4 mei uitkomt. Code-R is een applicatie die jonge gebruikers wil helpen bewust te worden van de Tweede Wereldoorlog en hoe je dat kan reflecteren op je eigen omgeving. Dat gebeurt aan de hand van jongeren die antwoord geven op vragen en bijvoorbeeld een spelletje waarin een geschonden recht sleept naar de betreffende striptekening.

Code-R kaart opa invasie iPadCode-R bestaat uit 38 pagina’s waartussen je kan vegen en via allerlei verwijzingen van de hak op de tak kan springen. De applicatie is fraai geanimeerd en oogt meteen leuk, maar dat draagt ook bij aan het drukke gevoel dat je kan hebben in de applicatie. Overal kan je op plussen, minnen en afspeelknoppen drukken waardoor je een tekstvak of anderszins een pop-up in beeld opent. Met een tik in beeld krijg je gelukkig een navigatiebalk in beeld bovenin en vind je vier snelknoppen: zoeken, pagina’s bekijken in een balk aan de onderkant, delen met vrienden en een bladwijzer leggen. Verder kan je ook gewoon met horizontale veegbewegingen verder bladeren.

De app bevat verhalen over een opa in de oorlog, de Duitse invasie, ontnomen mensenrechten, een verzetsheld aan de grens en meer. De iPad-app Code-R is mede tot stand gekomen door een financiële ondersteuning van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, maar is geïnitieerd door de Anne Frank Stichting.

Downloaden: Code-R (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Code-r_anne_frank

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 16:26
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen code, dodenherdenking, oorlog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.