AirPlay Mirroring onder iOS 5 op iPad 2 gedemonstreerd

De nieuwe iOS 5-functie AirPlay Mirroring op de iPad 2 wordt gedemonstreerd in een nieuwe video. De nieuwe mogelijkheid wordt sowieso ondersteund in het racespel Real Racing 2 HD.

Real Racing 2 HD ondersteunt AirPlay MirroringEen van de opties die vrijkomt in firmware iOS 5 aankomende herfst, is AirPlay Mirroring op de iPad 2. Dat houdt in dat je beelden van de iPad 2 draadloos kan doorsluizen naar een HD-televisie. De tablet zoekt verbinding met Apple TV en die zet de beelden vervolgens door naar het televisiescherm. De mogelijkheid om beelden van de iPad op de televisie weer te geven was er al langer, maar dan bedraad in de vorm van de Apple Digital AV Adapter. Met behulp van Apple TV wordt de functie draadloos ondersteund. De eerste game die er expliciet gebruik van zal maken is reeds aangekondigd. Een video demonstreert de techniek.

De demonstratie wordt gedaan door een ontwikkelaar die behoorlijk wat capriolen heeft moeten uithalen om de draadloze mirroring nu al werkend te krijgen, legt hij in een reactie bij de video uit. Zonder allerlei tussenstappen werkt de functie namelijk nog niet in de reeds verkrijgbare ontwikkelaarsbeta van iOS 5.

Hoe goed de beelden vanaf de iPad via de Apple TV naar de televisie worden doorgezet, hangt af van de Wi-Fi verbinding. In tegenstelling tot de oplossing met draad, bepaalt de snelheid van je internetverbinding hoe vloeiend de beelden worden doorgezet. In de demonstratie is te zien dat het erg vloeiend gaat.

Ondertussen heeft gamesuitgever EA aangekondigd dat Real Racing 2 HD de mogelijkheid tot AirPlay Mirroring zal ondersteunen. Het spel was er als de kippen bij om ook al de Digital AV Adapter te benutten. Blijkbaar zijn er toch softwarematige aanpassingen nodig om een app of game ook te optimaliseren voor draadloos doorsturen naar televisie. Als Real Racing 2 HD op de televisie gespeeld wordt, verandert de iPad in het stuur en zie je een kaart en de posities van racers op de tablet.

Apple TV is (nog) niet officieel in Nederland te verkrijgen. Je kan het handzame apparaatje hier dan ook niet gebruiken om er films in je eigen huis mee te huren en op af te spelen. Desondanks zou AirPlay Mirroring hier gewoon moeten werken.

Downloaden: Real Racing 2 HD (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 16:17
Categorie Games
Onderwerpen adapter, airplay, apple tv, hdmi, ios 5, real racing, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.