Update Meporter laat Nederlands nieuws op de kaart zien

De app Meporter waar we onlangs over schreven, heeft weer een update gekregen. De applicatie heeft nu enkele problemen verholpen. Wel heeft de applicatie nog wat obstakels te overwinnen.

Meporter-voor-iPhone-en-iPod-touchMeporter is een jonge iPhone-app waarin iedereen nieuwsberichten op locatie kan schrijven. Bij de release van de applicatie schreven we dat Meporter de burgerjournalistiek een nieuwe kans geeft, maar er zaten nog een handvol problemen in de app die dat in de weg zaten. In een automatisch doorgevoerde update heeft Meporter het grootste euvel verholpen. De verhalen blijven nu weergegeven worden op een kaart als je ver inzoomt. Zo kan je in één oogopslag ook alle verhalen uit Nederland en/ of België zien.

Een eerder probleem was dat de Twitter-integratie niet werkte, zodat geplaatste verhalen op Meporter niet aangekondigd konden worden op dat sociale netwerk. Enkele dagen na de verschijning van Meporter was dat probleem echter al in een update verholpen.

In Meporter kan iedereen met een account een nieuwsbericht schrijven met een kop, verhaal, foto’s en video’s. We schreven al eerder dat de applicatie veel potentie heeft. Er zijn echter nog een paar andere obstakels te overwinnen. Zo worden bijzondere tekens, zoals een ‘é’, verkeerd weergegeven en kunnen teksten achteraf niet worden aangepast. Ook kun je op de bijbehorende website alleen zoeken op Amerikaanse locaties omdat je een staat moet invullen.

Downloaden: Meporter (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 15:09
Categorieën Nieuws, Uncategorized
Onderwerp journalistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.