Update voor Camera+ voegt delen per sms toe

Foto's verzenden per sms. Het klinkt raar, maar na een update van de iPhone-app Camera+ is het mogelijk.

Taken-with-Camera-Plus-nieuwe-app-updateHet is de populaire foto-applicatie Camera+ er alles aan gelegen zo onmisbaar mogelijk te worden voordat de iPhone aankomende herfst wordt voorzien van firmware iOS 5. Daarin krijgt de standaard Camera-applicatie op de iPhone en iPod touch namelijk de mogelijkheid om foto’s met een vaste autofocus te schieten en nadien te bewerken, al werkt de laatste functie niet op de iPhone 3GS. Camera+ heeft een bijzondere manier verzonnen om reclame voor zichzelf te maken. Na een nieuwe update kun je nu foto’s delen per sms.

Als je er in Camera+ voor kiest om een foto te delen via sms, dan krijg je eerst een statusbalk voor ogen die laat zien dat de foto wordt geüpload. Vervolgens verschijnt de sms-module in beeld met daarin een link naar de geüploade foto. De app maakt daarbij gebruik van de eigen URL campl.us/willekeurigecode. De foto is alleen te zien voor mensen die de link weten. Als de ontvanger de foto niet rechtstreeks kan openen op zijn of haar telefoon, kan de link natuurlijk ook overgeschreven worden. De willekeurige code is daarbij hoofdlettergevoelig. Boven de foto staat een balk ‘Taken with Camera+’ en een balk die impliceert dat je de foto op de pagina kan bewerken. Klik op beide en je komt echter terecht op de promopagina van de applicatie.

Een andere aardige verbetering in de laatste update is de kortere opstarttijd van Camera+. Zowel in de foto als in de lightbox-stand start de app sneller op. Andere aanpassingen betreffen onder andere bugfixes op het gebied van Facebook-login en vastlopers op oudere toestellen.

Ter ere van de eerste verjaardag van Camera+, kost de app tijdelijk 79 eurocent – al moeten we zeggen dat de applicatie wel heel vaak vanwege een actie zo goedkoop is. In de toepassing kun je foto’s bijsnijden, bijkleuren en effecten en kaders toevoegen. De app is al meer dan 2,5 miljoen keer gedownload.

Downloaden: Camera+ (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2011, 16:51
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, sms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.