iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Checkmark, AutoRap, Fieldrunners 2 en meer

In de rubriek App Gemist deze keer: Fieldrunners 2, AutoRap, RitMeter, Checkmark en Popcal. Daarnaast besteden we aandacht aan Air Video, Due Contraction Timer, The Dark Knight Rises Z, Buddy Calc Pro en Vyclone. Je mist niets met App Gemist!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

vyclone iphoneElke week komen er tientallen apps voorbij op iPhoneclub. In de wekelijkse rubriek App Gemist komen de hoogtepunten nog een keertje voorbij, zoals de handige agenda-app Popcal waarmee je niet alleen de standaard iPhone-agenda kunt inlezen, maar ook Google Agenda, Exchange en iCloud te lijf gaat. Checkmark is een overzichtelijke nieuwe takenlijst-app met meer mogelijkheden dan de Reminders-app van Apple. Smule heeft een nieuwe audio-app uitgebracht onder de naam AutoRap en gameliefhebbers konden na lang wachten eindelijk Fieldrunners 2 in de armen sluiten.


popcal icoonPopcal – Popcal is een mooi vormgegeven agenda-app, die bovendien synchroniseert met andere online agenda’s. De applicatie, voorheen bekend onder de naam Calendr, kost momenteel €0,79. Popcal neemt standaard de afspraken over van alle agenda’s waarmee je staat ingelogd op je iPhone. Daardoor heb je niet alleen de afspraken uit je standaard agenda-app direct in Popcal staan, maar vind je ook meteen de afspraken uit Google Agenda, Exchange en iCloud meteen terug in de app. Jammer is dat je geen eigen agenda’s meer kunt toevoegen.
Downloaden: Popcal (tijdelijk €0,79, normaal €2,39)

checkmark icoonCheckmark – Om het promofilmpje van Checkmark hebben we hartelijk moeten lachen. De app zelf is een serieuze en tegelijk nuttige en slimme takenlijst. Checkmark kan taken inplannen op basis van locatie en tijdstip. De app ziet er verzorgd en overzichtelijk uit en helpt je met een korte instructie op weg.
Downloaden: Checkmark (€0,79)

ritmeter icoonRitMeter – Met de RitMeter-app kun je de afstand van autoritten die je maakt registreren. De applicatie zal geen indruk op je maken met zijn mooie ontwerp, maar draait dan ook vooral om functionaliteit. RitMeter heeft als doel zo simpel mogelijk je ritten te laten registreren. Het maakt hierbij gebruik van je GPS-signaal, zodat je nadien de precies gereden route kunt terugkijken. Het hoofdmenu van de applicatie is dan ook simpel: je hebt de mogelijkheid om eerder gereden ritten te bekijken en om nieuwe ritten toe te voegen.
Downloaden: RitMeter (gratis)

autorap icoonAutoRap – AutoRap is de nieuwste app van Smule, bekend van Ocarina en diverse andere muziekapps. Met AutoRap kun je je stem laten vervormen, net als bij de app I Am T-Pain, maar je hebt minder controle over het eindresultaat, waardoor de verrassingsfactor groter is. AutoRap neemt de ingesproken zang en tekst behoorlijk onder handen, zodat het goed past bij de beats in de applicatie. In de app vind je een boel populaire nummers, zoals California Love van 2Pac, maar ook beats van artiesten als Eminem, Snoop Dogg, Outkast, Beastie Boys en Nicky Minaj.
Downloaden: AutoRap (gratis)

fieldrunners 2Fieldrunners 2 – De opvolger van Fieldrunners is eindelijk beschikbaar. Fieldrunners 2 heeft 20 levels waarin je de wereld moet verdedigen. Een iPad-variant volgt later. Wel is er bij de iPhone-versie al gedacht aan retina-graphics en een nieuwe serie wapens die je strategisch moet inzetten. Vooral wat graphics betreft heeft Fieldrunners 2 een sprong vooruit gemaakt.
Downloaden: Fieldrunners 2 (€2,39)

due icoonDue – Met de nieuwe applicatie Due: Contraction Timer kun je de frequentie en duur van je weeën bijhouden tijdens de laatste fase van je zwangerschap. De applicatie heeft een simpel maar erg mooi vormgegeven design. Zo zijn er slechts drie knoppen onder in beeld, waarmee je het overzicht van je weeën te zien krijgt, de informatie over de huidige wee kunt bekijken en een knop waarmee je de timer kunt starten.
Downloaden: Due: Contraction Timer (€0,79)

dark knight rises icoonThe Dark Knight Rises Z+ – De Gameloft-game van The Dark Knight Rises is helaas nog niet in de Nederlandse App Store verschenen, maar we kunnen wel genieten van een audio-app die je meesleurt in de filmervaring. De app levert een zogenaamde ‘augmented soundtrack experience’. Je ervaart de muziek uit de film op een compleet nieuwe manier, waarbij je ook toegang krijgt tot twee uur nieuwe en exclusieve muziektracks.
Downloaden: The Dark Knight Rises Z+ (gratis)

air video icoonAir Video – Air Video heeft een update gekregen met de mogelijkheid om H.264 videostreams in hun originele, niet-geconverteerde vorm te bekijken. Air Video is een app waarbij je video’s naar je iPhone of ander iOS-apparaat kunt streamen, zonder dat je ze vooraf hoeft te converteren. Dat betekent dat je bestaande videocollectie meteen te bekijken is, ongeacht het videoformaat waarin de filmpjes zijn bewaard. Je moet wel eerst de gratis Air Video-serverapp op je Mac of pc installeren.
Downloaden: Air Video (€2,39)

vyclone icoonVyclone – Vyclone draait om het maken en het remixen van korte filmpjes, samen met je vrienden. De opnames mogen maximaal één minuut duren, maar door meerdere opnames van meerdere personen samen te voegen kunnen ze langer worden. In de filmpjes kun je ook allerlei effecten toepassen, terwijl je filmt. Het belangrijkste onderdeel van de app is het samen maken van een filmpje, door met z’n allen dezelfde gebeurtenis vast te leggen.
Downloaden: Vyclone (gratis)

buddycalc icoonBuddyCalc – Met BuddyCalc Pro kun je kosten bijhouden wanneer je bijvoorbeeld met een groep mensen uitgaat of op vakantie gaat. Je krijgt overzichtelijk te zien wie nog geld verschuldigd is aam anderen in de groep. Als je veel op reis bent is de app extra handig. De app kan namelijk meerdere valuta aan en kan de tegoeden omrekenen naar een valutasoort van jouw keuze. Ook kun je ervoor kiezen om de wisselkoers zelf in te voeren. De applicatie is bovendien volledig in het Nederlands.
Downloaden: BuddyCalc Pro (€0,79, universele app)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.