Vyclone maakt het samenvoegen van videobeelden makkelijk en sociaal

Vyclone maakt het maken van filmpjes socialer, omdat je beelden van verschillende telefoons van één gebeurtenis gemakkelijk kunt samenvoegen.

VycloneVyclone draait om het maken en het remixen van korte filmpjes samen met je vrienden. Je opnames mogen maximaal één minuut duren, maar doordat je ze samenvoegt met andere opnames kunnen ze langer worden. In de filmpjes kun je verschillende effecten toepassen, terwijl je filmt. Het belangrijkste onderdeel van de app is het samen maken van een filmpje, door samen dezelfde gebeurtenis vast te leggen. De applicatie pakt dan de verschillende stukken film en schakelt gedurende de film tussen meerdere camerastandpunten. Op die manier kun je een gebeurtenis vanuit meerdere gezichtspunten laten zien. Dit kan bijvoorbeeld leuk zijn bij huiskamerconcerten, als de ene persoon de zanger filmt, iemand anders de drummer en weer iemand anders de gitarist. Je kunt ook handmatig switchen tussen belangrijke momenten.


Wanneer je iets aan het filmen bent zie je in de linkeronderhoek van je scherm hoeveel mensen er ook zitten te filmen. Groot voordeel van de applicatie is dat het niet uitmaakt wanneer je begint met filmen. Je hoeft dus niet allemaal met een stopwatch in de hand af te tellen en heel hard “NU!” te roepen om een goed filmpje te maken. Wanneer je met drie mensen filmt, mogen de tweede en derde gerust pas 10 seconden later beginnen met filmen. Een ander handigheidje is dat je filmpjes later kunt uploaden. Dat is handig als je op pad bent en alleen een 3G-verbinding hebt, maar liever niet je MB’s opmaakt aan het uploaden van een video. Wanneer je thuiskomt kun je de video alsnog uploaden en nog steeds samenvoegen met andere video’s die op hetzelfde moment werden gemaakt.

Voordat je gebruik kunt maken van de applicatie moet je een account aanmaken, omdat de app in feite een sociaal netwerk op zich is. Dat kan via Facebook, maar je kunt ook met je e-mailadres een account aanmaken. Het wordt je aangeraden om filmpjes in landscape-mode te filmen, zodat je de hele breedte van het scherm kunt gebruiken én zodat je het filmpje mooier kunt samenvoegen. Op die manier heb je immers geen last van zwarte balken.

Vyclone heeft verder een nearby-menu, waar je filmpjes in de buurt kunt bekijken en een profiel, dat een beetje lijkt op dat van Instagram. Je hebt hier een overzicht van al je activiteiten en kunt hier ook kiezen om filmpjes te delen met iedereen, alleen voor je volgers of om het filmpje privé te houden. Je kunt de zichtbaarheid per filmpje ten alle tijden wijzigen. We vragen ons alleen nog af hoe de app gaat werken als je bij een concert staat en er honderden filmpjes tegelijk gemaakt worden.

Downloaden: Vyclone (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.