Homescreen.me: beginscherm van je iOS-apparaat delen met anderen

Homescreen.me is een nieuwe gratis website waar je het beginscherm (homescreen) van je iOS-apparaten met anderen kunt delen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPhone beginschermHet beginscherm (homescreen) van een iPhone, iPod touch of iPad zegt veel over een persoon. Vaak zijn daar de apps te vinden die iemand dagelijks gebruikt en dus passen binnen zijn of haar dagelijkse routine en interesses. Apps die minder belangrijk zijn en minder vaak gebruikt worden verdwijnen al gauw naar een ander scherm. We personaliseren nou eenmaal graag onze eigendommen om toch een beetje uniek te kunnen zijn. Enige tijd geleden richtten Millind Alvares en Preshit Deorukhkar de website homescreen.me op uit de behoefte om al die verschillende beginschermen een eigen plekje op het web te geven. Aanvankelijk ging het om een besloten bètatest, maar sinds gisteren is de website open voor iedereen die zijn of haar beginscherm met de rest van de wereld wil delen, gratis.

Gebruikers krijgen op de website een eigen profielpagina waar homescreens in een mock-up van het iOS-apparaat worden getoond. Je kunt een homescreen voorzien van een korte omschrijving. Bijvoorbeeld welke apps er te zien zijn en waarom en waar de achtergrond te verkrijgen is. Met de Explore-functie kun je zoeken naar homescreens of een keuze maken uit de lijsten Staff Picks, Popular Users en Fresh Screens. Het is helaas niet mogelijk om te reageren op homescreens van anderen, maar je kunt wel je Twitter-account koppelen zodat mensen toch met je in contact te kunnen komen. De dienst is gratis te gebruiken, maar dat betekent wel dat je af en toe een advertentie te zien krijgt.

Homescreen.me laat je je eigen beginscherm met anderen delen

Uiteraard is er ook gedacht aan een mogelijkheid om screenshots vanaf je iOS-apparaten te uploaden. Als je een account hebt aangemaakt, kun je die gewoon naar een eigen e-mailadres mailen waarna ze vrijwel meteen op de website verschijnen. Kleine kanttekening: bij de nieuwe iPad werkt dat nog niet helemaal goed. Voor de iPad geldt bovendien dat alleen screenshots in portretmodus getoond kunnen worden. Een screenshot maken in landschapsmodus (liggend) heeft dus geen zin.

Nou denk je misschien als nuchtere Hollander (of Belg): waarom zou ik dat überhaupt doen, mijn beginscherm op een website plaatsen zodat anderen er naar kunnen kijken? Nou, misschien inspireer jij met jouw beginscherm wel anderen hoe zij hun beginscherm kunnen inrichten of ontdekken zij weer nieuwe apps. Andersom kun je natuurlijk ook door andere mensen geïnspireerd worden. En soms is het ook gewoon leuk om eens te kijken wat andere mensen zoal met hun iOS-apparaat doen.

Een screenshot (van je beginscherm) maken doe je zo: houd de sluimerknop ingedrukt en druk vervolgens op de homeknop. Een effect met bijbehorend camerageluid maakt duidelijk dat je een screenshot hebt gemaakt. Je vindt je screenshot in de Foto’s-applicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2012, 15:06
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen homescreen, startscherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.