iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Rijksquiz, Trapit, UX Write en meer

In App Gemist deze week: UX Write is een tekstverwerker voor complexe documenten, Fotopedia China toont mooie foto's van China en in Rijksquiz bewijs je je kennis van schilderijen. Daarnaast een woordenboek Papiaments en NHG Standaarden.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

fotopedia ipad chinaElke week komen er op iPadclub allerlei apps voorbij. Heb je iets gemist? Daar kom je snel genoeg achter door onze wekelijkse rubriek App Gemist te lezen. We bespreken daar de interessante apps die zijn langsgekomen op de site. Maak kennis met UXWrite, een tekstverwerker voor de iPad die vooral complexe documenten aankan. Huisartsen kunnen de app met NHG Standaarden downloaden en kom je vaak op de Antillen dan komt een woordenboek Papiaments wellicht van pas.

ux write icoonUX Write – UX Write is zeker niet de goedkoopste tekstverwerker voor de iPad, maar heeft wel een aantal eigenschappen die de app onderscheiden. UX Write is vooral geschikt voor lange, complexe documenten zoals rapporten, onderzoekspapers, technische documentatie, proefschriften en boeken. De tekst en opmaak zijn gescheiden, zodat je een documenten met een kleine moeite een ander uiterlijk kunt geven.
Downloaden: UX Write (€11,99)

nhg standaarden icoonNHG Standaarden – Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) heeft een verzameling richtlijnen waaraan de huisartsen zich moeten houden. Voor het eerst zijn deze richtlijnen nu ook in een app te raadplegen, zowel op de iPhone als de iPad. In de iPad-app kun je de volledige NHG Standaarden gratis downloaden als je NHG-lid bent. Anderen betalen €18,99 via een in-app aankoop.
Downloaden: NHG Standaarden (gratis, universele app)

woordenboek papiaments icoonWoordenboek Papiaments – een woordenboek Papiaments was nog niet in de App Store te vinden. Dit woordenboek behandelt het hedendaags Papiaments, zoals dat vandaag de dag gesproken wordt op Aruba, Bonaire en Curaçao. Het is ook geschikt voor onderwijs van het Papiaments en Nederlands aan moedertaalsprekers in beide richtingen. Je vindt in het woordenboek meer dan 40.000 trefwoorden en woordverbindingen in het Nederlands met hun bijbehorende vertaling of verklaring in het Papiaments. Het artikel leidde tot discussies of het nu Papiamento of Papiamentu was, maar die geven alleen het verschil tussen Aruba en de andere eilanden aan.
Downloaden: Woordenboek Nederlands – Papiaments (€2,99)

rijksquiz icoonRijksquiz – Het Rijksmuseum heeft meer te bieden dan alleen de Nachtwacht. In de Rijksquiz iPhone-app lieten ze dat al eens zien. Nu is de app ook beschikbaar op de iPad, zodat je de schilderijen in groter formaat kunt bewonderen. Met de Rijksquiz test je je kennis van de schilderkunst. Bij elke afbeelding geef je aan wie de schilder is, zodat je je kennis kunt testen en ook nog iets opsteekt. Telkens zijn er tien schilderijen uit de collectie te zien, waarbij je ook een hint kunt opvragen.
Downloaden: Rijksquiz voor iPad (€0,79)

fotopedia china icoonFotopedia China – Op de vooravond van de iPad-lancering in China brengt Fotopedia een toepasselijke foto-app uit.De app Fotopedia China toont allerlei provincies, regio’s en steden in China, voorzien van beschrijvingen, kaartjes, Wikipedia-verwijzingen en aanbevelingen. Er zitten 5.000 foto’s in de app, die deze keer niet door een professionele fotograaf zijn gemaakt, maar door het publiek zijn aangeleverd. Je kunt in de map My Trips zelf foto’s en verhalen toevoegen, waardoor Fotopedia China meteen ook een reisdagboek is.
Downloaden: Fotopedia China (gratis)

trapit icoonTrapit – Trapit is een nieuwe app die nieuws uit allerlei bronnen bij elkaar brengt. “Alweer een nieuwe Flipboard-concurrent?” zul je misschien denken. Toch probeert deze start-up het iets anders aan te pakken. Door kunstmatige intelligentie van DARPA en SRI te gebruiken wil Trapit slimmer zijn dan de gemiddelde nieuwsapp. Oprichter Hank Nothhaft Jr. ziet Trapit niet als een pure nieuwslezerapp, maar als een multifucntionele browser die informatie levert over allerlei nieuwscategorieën. Je maakt als gebruiker een ‘trap’ aan, een contentcategorie waar je van op de hoogte wilt blijven.
Downloaden: Trapit for iPad (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 19:50
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.