iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Strandweer Online, Hotspotsvinden, NOCNSF London 2012 en meer

Deze week een officiële Nederlandse app voor de Olympische Spelen in 2012 voor de iPhone en iPod touch, onder meer nieuwe applicaties die we bespreken. Ook Sonarflow, Dishlator en de muziekspeler Muze komen langs.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Strandweer Online temperatuur ScheveningenElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week maar liefst twee apps die het strandweer in kaart brengen, een iPhone-app die allerlei gratis internetstations laat zien en een officiële Nederlandse Olympische Spelen-applicatie.


AG Strandweer Online iPhoneStrandweer Online – Kijk nou toch eens, wat een vooruitzicht! Een grijs wolkendek bevecht alle stralen zonlicht die zich erdoor willen duwen, en regenen – het gaat zoveel regenen. Misschien is de aanvang van deze week niet het juiste moment om Strandweer Online te bespreken, maar voor later dan. Met de iPhone-applicatie zet je je favoriete strandlocaties op een rij en zie je in één oogopslag de beoordelingen die het strandweer en het terrasweer er krijgen. Een schrale troost: die laatste is deze week nog wel voldoende.
Downloaden: Strandweer Online (gratis)

AG TumbleOn Tumblr iPhoneTumbleOn – Onlangs nog ging de officiële iPhone-applicatie Tumblr technisch compleet op de schop. De functionaliteit van het blognetwerk bleef hetzelfde; je ziet de laatste berichten van de gebruikers die je volgt en je kan zoeken op een tag om berichten met een onderwerp te zien. TumbleOn is een nieuwe Tumblr-app voor de iPhone waarmee je het netwerk op een andere manier kan verkennen. De applicatie stelt de laatste fotoberichten van de blogs tentoon in een muur waar je doorheen kan scrollen.
Downloaden: TumbleOn (€0,79)

AG Vidify iPhoneVidify – Als jij nou een of meerdere video’s uit je fotoalbum plukt en zelf een liedje kiest, maakt Vidify’s er wel iets leuks van. De app remixt dan de beelden uit de verschillende video’s tot een vloeiend geheel waar je zelf de soundtrack bij hebt gekozen. Je hoeft er verder niks meer aan te doen, behalve dan het te delen met vrienden. Video’s die je maakt, worden automatisch opgeslagen in je fotoalbum. Je kan ze ook versturen per e-mail en verzenden naar Facebook en YouTube.
Downloaden: Vidify (gratis €0,79)

AG Hotspotsvinden iPhoneHotspotsvinden – In het kader ‘waarom ben je daar zelf nog niet op gekomen’: een nieuwe Nederlandse iPhone-app waarmee je alle bekende Wi-Fi Hotspots in de buurt kan vinden. Niet de dubieuze openstaande Wi-Fi verbinding van die schimmige buurman om de hoek van de straat, wel de gratis en betaalde verbindingen van winkels en eetgelegenheden. Ontwikkelaar Robert Wagenaar indexeerde de draadloos toegankelijke internetverbindingen van KPN en T-Mobile, maar ook van individuele ondernemers die hun verbinding aanbieden.
Downloaden: Hotspotsvinden (€0,79)

AG Dishlator iPhoneDishlator – Jan Bijlsma, vrachtwagenchauffeur van beroep, was het wel een keer zat. Na weer een verrassend lekker recept te hebben gehad in een Spaans, Frans of Italiaans restaurant, wilde hij nu wel eens weten dat wij zojuist gegeten had. Daarom bedacht Bijlsma tijdens een terugrit naar huis zijn eigen app. Dat werd Dishlator, een applicatie waarmee je van 5.500 gerechten uit de drie landen kan lezen wat het is in het Nederlands.
Downloaden: Dishlator (gratis, €1,59)

AG Sonarflow for Spotify iPhoneSonarflow – Wat krijg je als je de populaire muziekontdekkings-app Discovr Music combineert met de Spotify-dienst waarin je onbeperkt muziek kan luisteren? Sonarflow for Spotify. Een nieuwe app die een virtuele kaart laadt van de artiesten die je vaak luistert, van artiesten die in je favorietenlijst staan en kijkt naar wereldwijd populaire artiesten. Druk op een artiest en je krijgt, geheel conform de Discovr-app, te zien welke bands en muziekacts je dan ook wel kunnen aanspreken.
Downloaden: Sonarflow (gratis)

AG Muze muziekspeler iPhoneMuze – Niet langer hier muziek en daar muziek, maar één verzamelplek voor je muziek op de iPhone. De muziek die je via iTunes op de iPhone hebt geparkeerd. De muziekmap in je Dropbox die je hebt aangemaakt om wat nummers te bewaren. En een downloadfunctie waarmee je gratis mp3-bestanden kan vinden en toevoegen. In de zonet geüpdatete applicatie Muze komen ze bij elkaar en kan je je hele muziekcollectie samenvoegen in afspeellijsten die je ter plekke kan aanmaken.
Downloaden: Muze (€0,79)

AG Wikiweb Wikipedia iPhoneWikiweb – De takenlijst op je iPhone? Die moet sexy. De weer-app? Het liefst wel een beetje stijlvol. Een dienst om je artikelen offline in te bewaren? Die maakt geen schijn van kans als die er niet extreem verzorgd uitziet. De normaalste categorieën iPhone-apps maken sprongen op het gebied van design, dus waarom Wikipedia niet? Voor vier euro voorziet Wikiweb de grote online encyclopedie van een bijna overdreven gestyled uiterlijk, van de manier waarop je op onderwerpen zoekt tot de inhoudsopgave van grote artikelen.
Downloaden: Wikiweb (€3,99)

AG SoundGecko iPhoneSoundGecko – Er is een nieuwe speler op de markt van apps waarmee je artikelen op internet voor later gebruik kan klaarzetten. Er is echter iets dat SoundGecko totaal anders maakt dan Instapaper, Readability en Pocket. Deze applicatie zet artikelen namelijk niet voor je klaar om terug te lezen, maar om terug te horen. In drie voorleestempo’s kan je in je alle rust verhalen en nieuwsberichten terughoren die je via een website, e-mailadres of een Google Chrome-extensie in de browser hebt doorgegeven.
Downloaden: SoundGecko (gratis)

AG NOCNSF London 2012NOCNSF London 2012 – Het Nederlands Olympisch Comite*Nederlandse Sport Federatie, kortweg NOC*NSF, heeft een eigen, officiële applicatie rondom de Olympische Spelen uitgebracht. London 2012 valt vooral op vanwege de uitgebreide nieuwssectie, waarbij de app put uit de laatste berichten van haar eigen nieuwsvoorziening, maar ook NUsport, Telesport en Twitter. De app is tevens voorzien van radio, video en fotoverzamelingen. Daarnaast lees je algemene informatie over zowel de Nederlandse teams van de Olympics als de Paralympics.
Downloaden: NOCNSF London 2012 (gratis)

AG StrandweerApp iPhoneStrandweerApp – Het is drie dagen geleden dat we over Strandweer Online schreven, en de volgende Nederlandse applicatie waarmee je het weerbericht aan de stranden kan bekijken dient zich alweer aan. De StrandweerApp is mede mogelijk gemaakt met de gegevens van Piet, de Nederlandse weer-app van de bekende SBS 6-weerman Piet Paulusma. In de app zie je louter een kaart van het land met de temperaturen aangegeven op bekende badplaatsen aan de kust.
Downloaden: StrandweerApp (gratis)

AG Spacecraft 3D iPhoneSpacecraft 3D – Wat heeft de Mars-verkenner Curiosity zoal in zijn… mars? De Amerikaanse ruimtevaart-organisatie NASA heeft een nieuwe app uitgebracht voor zowel de iPhone als de iPad, waarmee je het eigenhandig kan uitzoeken. De applicatie maakt gebruik van augmented reality en laat je een code op papier printen waarmee je met behulp van de app en de iPhone-camera de Curiosity in je huiskamer tevoorschijn kan toveren. De ontwikkelaar van de NASA-apps, Jet Propulsion Labs, heeft al toegezegd dat meer voertuigen hun opwachting maken in de app.
Downloaden: Spacecraft 3D (gratis)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.