iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Bassie en Adriaan Game, Tiny Wings HD, Google+ en meer

Deze week zijn er weer leuke en goede nieuwe iPad-apps uitgekomen. Het sociale netwerk Google+ heeft een iPad-app, Tiny Wings HD is een verslavend highscore spel met een hoge aaibaarheidsfactor.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bassie & AdriaanElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week hebben Bassie en Adriaan hun eigen iPad-game gekregen, maar is er met de komst van Tiny Wings HD ook een écht leuk highscore-spelletje verschenen.


AG Solitaire iPadSolitaire – Valt er aan een Solitaire-spelletje op de iPad nog eer te behalen? Finger Arts denkt van wel, met een iPad-versie waarvan ze beloven dat het totaal anders is dan het Solitaire dat je van Windows 3.1 kent. De gratis app is helemaal afgestemd op de iPad en iPhone, met retina-graphics en mooie animaties. Door te slepen met je vingers verplaats je de kaarten, net zoals bij een echt kaartspel. Je kunt het uiterlijk van de game aanpassen en de moeilijkheidsgraad kiezen. Kies je voor Easy of Medium, dan zijn de puzzels altijd op te lossen. Loop je vast, dan heb je de mogelijkheid om met een undo terug te gaan naar een stadium waarbij je de puzzel op een andere manier kunt proberen op te lossen.
Downloaden: Solitaire (gratis)

AG TED Books iPadTED Books – Ben je fan van de bekende TED-presentaties, dan kun je voortaan ook soortgelijke interessante ideeën lezen in de nieuwe iPad-app TED Books. Iedere twee weken wordt hierin een kort e-book uitgegeven, waarin je een interessant idee krijgt voorgelegd. Omdat de boeken altijd minder dan 20.000 woorden zijn, kun je ze makkelijk in korte tijd uitlezen. De e-books zijn binnen de app te koop voor €2,39 per stuk, maar je kunt ook een abonnement voor €11,99 per 3 maanden afsluiten.
Downloaden: TED Books (gratis)

AG Bassie en Adriaan GameBassie en Adriaan Game – Niemand minder dan Bassie en Adriaan hebben hun eerste iPad-game uitgebracht. In het spel, simpelweg getiteld ‘Bassie & Adriaan Game’, moet je de blauwe acrobaat besturen om de aan ballonnen zwevende Bassie uit de lucht op te vangen. Dit doe je door Adriaan naar links en rechts te besturen en ondertussen ook over objecten te springen. Naarmate je in nieuwe levels terechtkomt staan er meer obstakels in de weg, waardoor het moeilijker wordt om de wegzwevende Bassie bij te benen. Het begin van het spel bevat een korte introductiescène die door de clown en acrobaat is ingesproken.
Downloaden: Bassie en Adriaan Game (€2,39)

AG Google+ iPadGoogle+ – Google beloofde vorige maand tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O dat er een vernieuwde iOS-versie van de Google+ app zou komen. Voor iPad-bezitters is nu goed nieuws te melden: de iOS-app is geoptimaliseerd voor de iPad en ondersteunt ook het retinascherm van de nieuwste iPad. Er zitten ook wat nieuwe functies in, zoals een nieuw onderdeel voor evenementen (Events) en de mogelijkheid om een Hangout te starten of mee te doen aan een bestaande Hangout. Versie 3.0 van de app werd tijdens Google I/O ook al even gedemonstreerd.
Downloaden: Google+ (gratis)

AG Wikiweb iPadWikiweb – De open online encyclopedie Wikipedia is zo’n beetje het standaardwerk voor informatie op internet, maar je kan moeilijk stellen dat de website er goed uit ziet. Een nieuwe app voor de iPad probeert daar drastisch verandering in te brengen. Voor vier euro voorziet Wikiweb de Nederlandstalige of Engelstalige versie van de grote online encyclopedie van een bijna overdreven gestyled uiterlijk, van de manier waarop je op onderwerpen zoekt tot de inhoudsopgave van grote artikelen.
Downloaden: Wikiweb (€3,99)

AG Tiny Wings HDTiny Wings HD – Aan het begin van de week gaf de Duitse ontwikkelaar Andreas Illiger een filmpje vrij van wat Tiny Wings 2 moest zijn. De opvolger van een van de populairste games op de iPhone aller tijden, hintte in de trailer naar muzieknootjes die voorbij vliegen en misschien dus wel een hele andere aanpak. Maar niets bleek minder waar: er is géén Tiny Wings 2 verschenen (wel een gratis update 2.0 voor de iPhone en iPod touch). Nieuw is dat Tiny Wings nu ook naar de iPad komt, bovendien voorzien van een fonkelnieuwe multiplayer modus.
Downloaden: Tiny Wings HD (€2,39)

AG EenVandaag De Stemming iPadEenVandaag De Stemming – EenVandaag heeft de iPad-applicatie De Stemming uitgebracht. Hierin kun je de verkiezingspeiling van het programma uitgebreid bekijken, die ook tijdens de uitzending wordt gepresenteerd. In de peilingen zie je waar Nederland op zegt te stemmen, hoe zeker kiezers zijn van hun partij, wat voor trends er op het moment spelen en naar welke andere partijen sommige kiezers overwegen over te stappen. De peilingen worden uitgevoerd door IntoMart GfK.
Downloaden: EenVandaag De Stemming (gratis)

AG Spacecraft 3D iPhoneSpacecraft 3D – De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een nieuwe app uitgebracht voor de iPad waarin je de Mars-verkenner Curiosity en de satelliet Grail virtueel kan bedienen. Je begint Spacecraft 3D met een code die je kan printen overal waar je wilt kan neerleggen. Vervolgens richt je de camera van de iPad 2 of nieuwer erop en middels augmented reality komt de code tot leven met de Mars-verkenner of Grail, afhankelijk van welke je hebt ingesteld. Je kan beide apparaten vervolgens draaien en vanuit allerlei hoeken bekijken, en er wat handelingen mee uitvoeren.
Downloaden: Spacecraft 3D (gratis)

AG Stock Market HD iPadStock Market HD – Op de iPad vind je geen aandelenapp, zoals op de iPhone. Gelukkig zijn er alternatieven. Bloomberg heeft een goede iPad-app voor beleggers en met Stocks with Tapfolio HD beheer je makkelijk je eigen beleggingsportefeuille. Nieuw is Stock Market HD, een overzichtelijke app waarmee je aandelen en bijbehorende koersen op de iPad kunt bekijken.
Downloaden: Stock Market HD (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.