TouchFire iPad-toetsenbord: vooral handig voor blind typen

De TouchFire voor iPad is verkrijgbaar voor 50 dollar. Dit siliconentoetsenbordje maakt het mogelijk om blind te typen op de iPad, waardoor je makkelijker lange stukken typt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

touchfire ipad keyboardDe TouchFire is een toetsenbord voor de iPad, dat ooit via Kickstarter is ontstaan. De bedenkers hadden maar 10.000 dollar nodig om hun droom te realiseren. Inmiddels is de Touchfire gewoon online verkrijgbaar voor $50, zodat je zonder wachten het accessoire in huis kunt halen. De TouchFire is anders dan de meeste andere toetsenborden voor de iPhone. Je legt een plastic hoes over het schermtoetsenbord heen, waardoor je de indruk krijgt dat je op knoppen drukt. Het moet een van de grootste ergernissen van het iPad-toetsenbord oplossen: dat je niet fysiek kunt voelen op welke toets je drukt.

Je kunt de TouchFire alleen in landschapsweergave gebruiken. De toetsen geven een zekere weerstand, zodat je de indruk hebt dat je op een echte knop drukt. Het moet daardoor makkelijker worden om langere teksten op de iPad te typen, zonder op het scherm te kijken. Blindtypen met 10 vingers wordt daardoor ook mogelijk. De eerste ervaringen met de TouchFire zijn positief: je kunt sneller typen en de nauwkeurigheid neemt ook toe. Maar er zijn ook kritische geluiden: mensen die niet gewend zijn aan blindtypen, hebben weinig aan het ding. Er zijn geen pijltoetsen, geen snelkoppelingen en geen extra ruimte tussen de knoppen zoals bij een normaal toetsenbord. Draagbaar is het wel, maar voor sommige mensen zal een gewoon Bluetooth-toetsenbord beter werken.

touchfire keyboard

Het mooie is dat de makers van de TouchFire het magneetsysteem van de iPad 2 en iPad 3 gebruiken om het toetsenbord steviger te bevestigen. Je vouwt het toetsenbord om het onderste deel van het scherm, waarbij je de TouchFire bij de eerste generatie iPad vastmaakt aan de foliocase (een standaardhoes van Apple) en bij de iPad 2/3 vastmaakt met de magneten. Gebruik je een Smart Cover, dan kun je deze combineren met de TouchFire. Wil je niet typen, dan is er een opbergtasje om het toetsenbord stofvrij op te bergen.

De TouchFire is zoals gezegd op Kickstarter ontstaan, in december 2011. Terwijl er maar 10.000 dollar nodig was, haalde de TouchFire 200.000 dollar binnen in anderhalve maand. Inmiddels brengen uitvinders Steve Isaac en Brad Melmon de TouchFire commercieel op de markt. Je betaalt $49,99 voor het product, met een levertijd van 3 tot 4 weken. Voor internationale verzending komt er $14,99 bij voor de eerste TouchFire en $3 voor elke volgende.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 15:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen ipad, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.