TumbleOn: bekijk Tumblr op een visuele manier

TumbleOn voor de iPhone is een nieuwe app waarmee je Tumblr kan bekijken op de iPhone. De app richt zich op de foto's, waarmee je van alles kan doen in de applicatie die eerder op de iPad verscheen.

TumbleOn for Tumble iPhone iPod touch bloggenOnlangs nog ging de officiële iPhone-applicatie Tumblr technisch compleet op de schop. De functionaliteit van het blognetwerk bleef hetzelfde; je ziet de laatste berichten van de gebruikers die je volgt en je kan zoeken op een tag om berichten met een onderwerp te zien. TumbleOn is een nieuwe Tumblr-app voor de iPhone waarmee je het netwerk op een andere manier kan verkennen. De applicatie stelt de laatste fotoberichten van de blogs tentoon in een muur waar je doorheen kan scrollen.


TumbleOn hoofdmenuDat betekent ook: voor quotes, video’s en tekstuele blogs is geen ruimte in TumbleOn. De applicatie legt zich toe op de foto’s en alleen de foto’s op Tumblr. Dat deed het al eerder met verve op de iPad, en nu ook met een aparte iPhone-applicatie die tot 13 juli gratis is te downloaden. De grote meerwaarde ten opzichte van de officiële toepassing, is dat je behalve foto’s kan liken en kan rebloggen, ze ook kan opslaan in het fotoalbum van de iPhone. Daarnaast zijn er vooral meer zoekmogelijkheden.

Met de roze T in de linker bovenhoek trek je een hoofdmenu in het scherm met daarin de Explore-knop als voornaamste functie. Die onthult een submenu met verschillende opties. My Stuff leidt je naar je dashboard met blogs die je volgt, My Likes toont je laatste uitgedeelde hartjes en je gebruikersnaam toont je eigen berichten. In de Bookmarks-sectie kan je blogs toevoegen die je wil volgen, bij following kom je terecht bij de individuele blogs die je volgt – en followers doet dat natuurlijk bij jouw volgers. Met History bezoek je de laatst bezochte blogs in de app, met staff picks kom je bij de favorieten van de redactie. En dan is er nog de Analysis. Die zal vooral de populaire bloggers onder ons goed doen: als je bij een bericht op het pictogram van de gebruiker drukt – die je ziet in volledig scherm – kan je met de Analyze-knop de rebloggers klaarzetten in op de Analysis-pagina, waarna je die blogs ook kan doorkijken. Een Clear-knop verwijdert de sites eenvoudig.

Zoek je liever op Instagram-foto’s? Lees ook ons artikel over Gramory voor de iPhone.

Druk op een gebruikerspictogram en je krijgt meer opties: blog bekijken in TumbleOn, bookmarken, (ont)volgen op Tumblr en toekennen aan groepen. Die groepen kan je vergelijken met de lijsten in Twitter. Je voegt er blogs aan toe die je erin kan bekijken. Je kan net zoveel groepen aanmaken als je zelf wilt. Met de Blog Lookup-functie zoek je op namen van blogs. De voornaamste zoekoptie van Tumblr schittert echter door afwezigheid in TumbleOn. Het is onmogelijk om te zoeken op tags die aan berichten zijn gehangen, waardoor je in de app niet op een onderwerp kan zoeken. Die functie zou het afmaken.

Behalve een foto rebloggen, liken en opslaan, kan je hem ook per e-mail versturen en het onderschrift ervan opvragen als je hem in volledig scherm bekijkt – waar de plaat ook ingezoomd kan worden trouwens. Met swipes schakel je tussen de foto’s van een timeline, wat zowel in verticale als horizontale stand van de iPhone kan. Tenslotte kan je een fotobericht uploaden vanuit de app en is er zelfs een optie om meerdere accounts te gebruiken. TumbleOn voor Tumblr is een prachtige applicatie voor het blognetwerk, dat met een zoekfunctie op tags helemaal af zou zijn.

Downloaden: TumbleOn (gratis ter introductie)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.