Muze muziekspeler voegt muziek van je iPhone en downloads samen

De iPhone-app Muze is geüpdatet en daarmee een nog handigere applicatie waarin je de muziek van je iPhone of iPod touch kan combineren met die van je Dropbox-account en muziekdownloads vanuit de app.

Muze muziekspeler iTunes en downloads samen iPhoneNiet langer hier muziek en daar muziek, maar één verzamelplek voor je muziek op de iPhone. De muziek die je via iTunes op de iPhone hebt geparkeerd. De muziekmap in je Dropbox die je hebt aangemaakt om wat nummers te bewaren. En een downloadfunctie waarmee je gratis mp3-bestanden kan vinden en toevoegen. In de zonet geüpdatete applicatie Muze komen ze bij elkaar en kan je je hele muziekcollectie samenvoegen in afspeellijsten die je ter plekke kan aanmaken.


De nieuwste update van Muze zorgt ervoor dat de applicatie niet langer crasht als je hem de eerste keer opstart en de muziek van je iPhone laadt. Kortom: de applicatie werkt nu. Andere updates behelzen het niet langer op het lockscreen springen als je muziek afspeelt in de app en dat je afbeeldingen van samengestelde playlists ziet. Ook kan je de schermvullende player nu bedienen met veegbewegingen, wat de app vriendelijk te bedienen maakt in de auto.

Muze was ondanks de fout al een verzorgde applicatie. De lichtgrijze navigatiebalk bovenin het scherm leidt je al duidelijk naar de drie afdelingen binnen de app: Playlists, Songs en Download. De middelste heeft het meest weg van de muziekspeler die standaard op de iPhone en iPod touch staat. Middels tabbladen kan je je muziek sorteren op titel, album, artiest en kan je zoeken op nummers. De afspeellijsten vind je dus op een aparte pagina en zijn lekker visueel verpakt als je nummers hebt met albumcovers. Met de Edit-knop verander je de volgorde van de nummers en voeg je net zo eenvoudig meer nummers toe aan een playlist. Net als op elke andere pagina met een liedjesoverzicht, zijn een shuffle en refresh-functie binnen handbereik. De laatste is bedoeld om het muziekaanbod te verversen als je nieuwe muziek hebt gedownload of op Dropbox hebt gezet.

En hoe je het ook wendt of keert: daar ligt de kracht van Muze natuurlijk. In het download-tabblad kan je de app eenvoudig koppelen aan je Dropbox door eenmalig in te loggen, maar kan je met een zoekbalk ook een zoekopdracht uitvoeren naar gratis mp3’s. De app helpt je daar in de nieuwste versie niet langer mee op weg. Werd je eerst bij de hand genomen naar een overzicht van sites met gratis muziek, nu is de zoekbalk een directe Google-balk waarin je een nummer invoert en de app de toevoeging ‘mp3’ in de zoekopdracht doet. Je moet dus zelf een website hebben waarop je muziek kan downloaden en die verwerken in de opdracht. Met de URL-knop kan je ook rechtstreeks een URL invoeren. Kom je een downloadknop tegen, dan kan je de muziek in de app zetten. De app laat in het Download-overzicht meteen zien dat hij aan de slag is.

Muze is zowel verkrijgbaar in een betaalde als gratis versie. In de laatste ben je gelimiteerd tot één afspeellijst die je kan aanmaken en zes nummers om te downloaden. Voor de volledige versie gelden geen restricties.

Downloaden: Muze (€0,79)
Downloaden: Muze Lite (gratis, 6 nummers maximaal)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.